Witte Tulp in het nieuws

Screenshot Studio capture #007Een aantal jaren geleden was ik huiswerkbegeleider bij stichting Witte Tulp. Ik heb toen ook de (inmiddels vervangen) website gemaakt.
Ik gaf aan voornamelijk Turkse kinderen die in groep 7 van de basisschool zaten.

Pittig om te doen, maar de andere begeleiders en het bestuur waren erg fijne mensen en ik voelde me er prettig. Welkom. Geaccepteerd. Ze waren allemaal hoog opgeleid en geschikt om voorbeeldfunctie te zijn voor de kinderen.
Omdat meer mensen vonden dat we goed werk deden, heeft de zelfs een Appeltje van Oranje gewonnen. Daar was ik bij.

Nu staat er vandaag ineens in de krant dat ze extreem Islamitisch zijn. Dat ze de Screenshot Studio capture #008leerlingen indoctrineren en dat ze onderscheid maken tussen jongens en meisjes.

Wat is er gebeurd toen ik weg ging? Wat is er gebeurd toen te klein werd en ze zich ook in Amsterdam gingen vestigen.
Het was zo’n fijne club mensen met een doel voor ogen: Helpen om ervoor te zorgen dat de allochtone kinderen geen achterstand zouden hebben en volwaardig aan het Nederlandse onderwijs en samenleving konden deelnemen.

2 thoughts on “Witte Tulp in het nieuws

  1. Dag Jo,

    Mijn naam is Bart en ik ben actief voor st. Witte Tulp in Amsterdam-West. Ik heb zelf ook zeer goede ervaringen met de stichting en het werk dat we doen lijkt me heel nuttig en belangrijk. Ik denk dan ook dat je niet direct alles hoeft te geloven wat in de krant staat. Het lijkt mij als organisatie goed om open te staan voor kritiek en hier iets mee te doen. Maar, de berichten die ik heb gelezen in de media lijken niet berust op de waarheid. Volgens mij hoef je je geen zorgen te maken dat de stichting sinds jouw vertrek is afgegleden naar een ‘extreem islamitische organisatie’.

    Groet, Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *