vuurwerk en huisdieren

floerkerWil je met je ook goed het nieuwe jaar ingaan? 
Hier wat om vanavond en vannacht goed door te komen:

– Als uw hond of kat angstig reageert op , is het aan te raden het dier zo veel mogelijk te negeren. Door bij een harde knal zelf te reageren (dus aandacht te geven), beloont u het angstige gedrag van het dier op het geknal. De volgende keer zal uw huisdier weer om aandacht vragen. Daarom doe je als baas, de roedelleider, alsof het knallen en flitsen heel normaal is (dus niet straffen, niet belonen en vooral ook zelf niet !).
– Laat uw huisdier op zijn eigen vertrouwde plaats liggen.
– Laat uw hond rond "oud en nieuw" uitsluitend aan de lijn uit.
– Houd uw kat binnen op oudejaarsdag en sluit hem bij voorkeur op in een klein kamertje waar hij vertrouwd is of in een afgesloten kooitje in een bekende grotere ruimte.
– Is uw hond of kat voorzien van een chip en is het dier geregistreerd bij een databank? Controleer dit voor het geval uw huisdier per ongeluk toch nog op de vlucht gaat.
– Een penning of kokertje met uw gegevens aan de halsband van uw huisdier biedt ook uitkomst. Vermeld daarop in ieder geval een telefoonnummer waar u altijd, maar in ieder geval tijdens "Oud en Nieuw", bereikbaar bent.
– Laat het licht aan en sluit ramen en gordijnen in de kamer waar het huisdier verblijft.
– Laat de radio of tv aan, maar wel op een zender zonder geknal!
– Bij vogels doet een doek over de kooi wonderen (gaan vaak slapen of houden zich rustig in het donker).
bron Petlook

Succes en een fijne gewenst!

1 thought on “vuurwerk en huisdieren

  1. het klopt dat je alleen volwassenen ziet sleeen. Dat komt omdat het toen al tien uur ’s avonds was… en dan slapen de kinderen natuurlijk al. Verder was het nog best een steile helling. De kleintjes vonden het over het algemeen te eng! (de volgende dag).
    Zelf ben ik niet gegaan, ik durf dit soort dingen gewoon niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *