typeles

Ook al is mijn baan tot nu toe superleuk, van 1 ding raak ik een beetje ontmoedigd: ik moet leren typen met 10 vingers.

Iedereen die mij wel eens ziet typen, weet dat ik het razendsnel kan…met 2 vingers.

Ik hoef niet op het scherm te kijken, alleen naar het toestenbord en ik haal de fouten er automatisch al uit, voor ik de zin af heb.

Maarja, de baas wil dat ik juist naar het scherm kijk en niet naar het toetsenbord.

Nu heb ik al in meerdere zomervakanties een poging ondernomen om blind te leren typen, maar aangezien met 2 vingers echt stukken sneller gaat, raakte ik mijn motivatie kwijt.
Nu verplicht ik mezelf dan maar elke dag een kwartiertje te oefenen op www.typelesonline.nl
Ik ben nu bij les 7 πŸ˜‰

Kan jij met 10 vingers typen?

15 thoughts on “typeles

 1. Als het snel moet type ik met 6 (liever nog met 4), anders probeer ik met 8 want 10 lukt bijna nooit. Dan gaat het retetraag en maak ik ook meer fouten. πŸ˜‰
  Is zoiets nog af te leren?

 2. tweevinger blind of zoiets, maar na het bekijken van de link krijg ik twijfels of ik het toch niet opnieuw moet gaan leren.

 3. Vroeger op de MAVO heb ik nog typeles gehad. Echt op zo’n typemachine waarbij je echt moest slaan op de toetsen om een letter op papier te krijgen.

  Toendertijd was ik er niet zo blij mee. Het kostte tijd…
  Maar nu vind ik het ideaal πŸ˜€

  Succes!

 4. Ik heb ook op de MAVO mijn diploma gehaald, maar kan nu helaas niet meer met 10 vingers blind typen. Wel met 4 overigens… πŸ˜‰

 5. nou tis wel handig als jet met 10 vingers kunt hoor.
  Ik heb de opleiding receptioniste/telefoniste/typiste gedaan vroeger dus toen moest ik het ook leren. Heb jaren met 10 vingers getypt op m’n werk.
  En nog steeds, maar niet blind.
  Misschien moet ik ook even een opfriscursusje doen op die site.
  Ik bewaar je link ff. πŸ™‚

 6. Op de middelbare school, kon je vanaf de derde klas je typdiploma halen, na school. Ik heb er zo’n spijt van dat ik toen geen zin had om na de gewone lessen nog anderhalf uur extra op school te zitten, op de dinsdag en donderdag. Nu heb ik me een eigen typmethode aangeleerd en het is heel lastig om zoiets nog af te leren. Dat werkt veel beter als je nog nooit getypt hebt. Beetje onzin vind ik het trouwens van je baas, om je nou zover te krijgen dat je met tien vingers kunt typen. Een vriendin van mij heeft een kantoorbaan, al jaren en zij heeft ook spijt van het feit dat ze op de middelbare school haar typdiploma niet heeft gehaald. Maar ze typt met haar eigen aangeleerde typmethode vaak sneller dan collega’s die dat diploma wel hebben. Zo’n diploma zegt dus ook niet alles.

 7. Ik kan het toch weer niet laten, ben toch eens aan die online cursus begonnen :). Is wel verslavend hoor :)!!

 8. Over het algemeen, typ ik met (even kijken of het wel klopt) met negen vingers. Mijn ene duim werkt niet mee.

 9. Ik kan met 10 vingers typen (blind). In groep 7 hebben mijn ouders mij naar een (dure) typcursus gestuurd. Ik vond het vreselijk maar kan nu als de bliksem typen (foutloos!) en het is echt prettig. Succes met typen.

 10. Ik kan met 10 vingers tegelijk blind typen, maar dat doe ik niet echt snel. Moet ook zeggen dat ’t de ene keer beter gaat dan de andere keer. Maar ik kan ’t wel.
  Fijne dag.

 11. Om eerlijk te zijn heb ik nooit anders gedaan! Bij mijn eerste baan moest ik numerieke gegevens invoeren en dΓ‘t ben ik wel wat verleerd, maar typen op een computer kan ik terwijl ik tv kijk πŸ˜‰
  Grappig dat daar een site voor is, ga ik eens even naar kijken !!

 12. hoi jolanda ik typ altijd met 2 vingers πŸ™‚
  of met 10 vingers πŸ™‚
  verschillend πŸ˜›
  maar ik ken niet blind typen:)
  dat is moelijke
  ken het wel
  maar dan ken je mij woorden niet lezen dan is alles fout
  xxx richella

 13. Moet je ook met 2 handen kunnen muizen? πŸ™‚

  Voor mij is met 10 vingers blindtypen volledig achterhaald. Goed voor tikgeitfuncties op 30 jaar oude typekamers, waarvan je mag hopend dat die niet meer bestaan. Je moet een PC het werk laten doen. Goede knip- en plakvaardigheden en gebruik maken van macro’s, scripten en spelsoftware vind ik stukken zinniger.

 14. Ik heb het via de basisschool gedaan toen heb ik hem net gehaald. Op de middelbare school moest ik opnieuw als leren typen. Toen heb ik het met een negen afgerond. Ik heb het even uitgeprobeerd maar het is lastig als je het kan. Veel succes er mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *