trouwkaarten en geboortekaartjes

Af en toe krijgen Ro en ik een geboortekaartje of trouwkaart.
Leuk om te krijgen maar wat dan?

Mijn moeder had vroeger een oude sigarendoos waar ze alle geboortekaartjes in bewaarde en als kind vond ik het superleuk om die af en toe door te kijken.
Geboortekaartjes van neefjes en nichtjes, oude buren, vage kennissen enzovoort.

Vandaag heb ik ook een kistje gekocht om kaartjes in te bewaren. Er zitten nu 2  3 trouwkaarten in en 8 babykaartjes. Hier en daar zal ik nog wel ergens een kaartje vinden in een la of stapel papieren…
Heerlijk om een systeem te hebben 🙂

Bewaar jij geboortekaartjes en trouwkaarten?

21 thoughts on “trouwkaarten en geboortekaartjes

 1. Trouwkaartjes bewaar ik nooit, geboortekaartjes alleen van mensen die dicht bij me staan. Vorig jaar iets vreemds meegemaakt… Een nicht van mij, die ik in mijn hele leven misschien vijf keer heb gezien, stuurde me een geboortekaartje, wat duidelijk over was gebleven, aangezien haar dochtertje inmiddels al een aantal maanden oud was, toen ik de kaart kreeg. Ik heb er niet op gereageerd. Ik vond het zo vreemd om een geboortekaartje van haar te ontvangen. Voor mij is zij gewoon iemand die toevallig familie is, maar ik heb helemaal niks met haar.

 2. Oh, haha, het volgende is ook wel grappig. Een aantal weken of maanden voordat een vriendin van mij beviel, had ik met een andere vriendin een discussie over geboortekaartjes. Wij deelden dezelfde mening en vonden kaartjes waarop de baby was afgebeeld vanuit de buik, d.m.v. een pretecho het meest lelijk, om als layout te gebruiken. Te intiem en het heeft iets griezeligs, zo’n onaf kindje in bruine tinten, met hele bolle ogen. En toen beviel mijn vriendin en rara wat voor kaartje viel er in de bus… Het kaartje staat hier nu in tegengestelde richting gevouwen :).

 3. Ik heb ze ook nog overal en nergens in laden zwerven.. Mijn moeder heeft ze altijd al ingeplakt en heeft echt mappen vol met trouwkaarten, geboortekaarten etc. Die mappen worden er best regelmatig bijgepakt als we ons afvragen hoe oud iemand is, of hoelang mensen getrouwd zijn. Maar voor mij persoonlijk is dat iets te georganiseerd… Systemen zijn heerlijk, maar dan bij andere mensen…

 4. Ik krijg er niet zo heel veel, maar als ik ze krijg bewaar ik ze meestal wel. Alleen zwerven door ze het hele huis heen en kom ik ze op de gekste plaatsen tegen.

  Misschien ook maar eens een systeem bedenken?

 5. Ik heb een grote schoenendoos vol. Naast geboorte- en trouw- ook overlijdenskaarten. Die doos is van mijn moeder geweest en er zitten ook kaarten in die mijn grootouders bewaard hebben. Het kwam mij wel goed uit, ik doe aan genealogie. Inmiddels heb ik wel alle enveloppen er tussenuit gehaald, anders pastte het niet meer in de doos. Overigens best grappig, die kaartje van 60 jaar oud.

 6. Net als jouw moeder heb ik een doos, waarin ik de geboortekaartjes, trouwkaarten en rouwkaarten bewaar. Het is dus een hele grote schoenendoos vol. Vanaf ons trouwen doe ik dat en we zijn 38 jaar getrouwd.
  groetjes…Ellen

 7. Misschien een goed idee om te doen, ik kom ze dus ook overal in huis tegen omdat ik er geen vaste plek voor heb!

 8. En ik heb dus ook een soort doos: het is een oud wijnkistje, geschuurd en geschilderd. Het enige nadeel is dat er geen deksel op zit en de boel stoffig wordt. Ik bewaar trouwens ook de overlijdenskaarten.

 9. Ik bewaar altijd alle kaartjes. Dat is ook niet helemaal goed want ik kom erin om en eigenlijk doe ik er niks mee. Trouwkaarten bewaar ik wel. In een schoenendoos bewaar ik alles! Ik heb zelfs nog felicitatiekaartjes van toen ik geboren werd…leuk om terug te lezen!

 10. Ik bewaar alle geboorte, trouw en rouwkaartjes….
  Ook heb ik nog oude brieven van vroegere penvriendinnen etc. Post die ik bijzonder vond etc….
  Ik bewaar het in een oud blik wat van oma is geweest en ze ook zelf heeft beschilderd…..

 11. Hmm, vanaf nu misschien wel! 🙂
  Volgens mij heb ik geboortekaartjes ook wel altijd ergens bewaard.. moet ik maar eens een keer naar zoeken !

 12. Ik las even terug en ik ontdekte dat je niet meer voor de klas gaat staan! Heb je deze keuze zelf gemaakt of hoe is het zo gekomen? Ik ben even in je archied gaan zoeken maar ik kon een antwoord niet vinden..

 13. sorry voor de spelfouten maar ik kan mijn berichten niet lezen als ik ze aan het typen ben op je site.. beetje raar..

 14. Geboorte kaartjes en trouwkaarten plak ik allemaal in een plakboek en de rest van de kaarten bewaar ik in een doos.

 15. Ja ja, kijk dat is nu mijn hobby, inplakken. Leuk al die doosjes met foto’s en zo. Maar ik heb plakboeken.

  Boeken vol foto’s, trouwkaartjes, geboortekaartjes. en nog veel meer van dat soort dingen.

  Noem mij gek. Maar ik vind het heerlijk om foto’s in te plakken, en het kijkt ook veel gemakkelijker even in als de pc uit staat.

  Groetjes
  Gertiena

 16. Ja ik bewaar de geboortekaartjes die ik krijg zeker! En ik verzamel ook geboortekaartjes. Vooral Kaartmix geboortekaartjes en andere moderne geboortekaartjesstijlen. Wil je ruilen, mail mij op jettespoels(at)gmail.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *