stilte in de tuin

Misschien kan ik vandaag gewoon weinig hebben hoor (het was smoordruk op het werk en daar had ik ook moeite me in te houden) maar ik ben boos!

versie 1 versie 2  minst boze versie:

Buurvrouw sprak me eropaan dat ze me kan horen praten als ik in mijn ben. Daar heeft ze last van.
Ze wil dat ik rekening met haar houd. Dat ik nu bezorg.
Ik geef aan dat ik in mijn tuin gewoon wil kunnen praten, net als dat zij in haar tuin gewoon kan praten.
Zij zegt dat zij het ook graag wil weten als ik last van haar heb.
Dat doe (durf) ik nooit.
Je bent nou eenmaal buren in een rijtjeshuis en dan is het geven en nemen. Klagen zorgt voor een nare sfeer, is mijn mening. Wie weet hoelang we nog naast elkaar moeten wonen…..
Maar ze blijft aanhouden.

Ik word er erg dwars van, wil juist gaan zingen en harder praten en de muziek hard doen. Ik wil mij in mijn eigen tuin gewoon thuis voelen. Dat heeft ze nu van me afgepakt en dat wil ik niet. GROM

Ze moet blij zijn dat ik alleen maar “visitekinderen” heb en geen huis (tuin) vol koters.
Ro en ik zijn echt niet luidruchtig. Maar met Samantha erbij, zo’n kwebbelgrietje erbij, dan klets je wat meer jah.  Je moet toch kunnen praten in je eigen tuin?!?!
Of ben ik nou onredelijk en asociaal?

9 thoughts on “stilte in de tuin

 1. je hebt helemaal gelijk eigenlijk moeten we nu als stefan er weer is een heel groot feest geven met veel lawaai

  xxxx naomi

 2. Overdag maakt iedereen geluid. Dat heb je als je in een rijtjeshuis woont. Als er altijd ’s nachts lawaai is, dan is het een ander verhaal. Maar als ik het zo lees, dan stelt de buuv zich een beetje aan. Niet te veel aantrekken hoor!

 3. Praten mag volgens mij gewoon in je eigen tuin 😉
  Kijk, schreeuwen en keiharde muziek de hele dag en avond is wat anders. Als je niemand wilt horen dan moet je maar in een hutje op de hei gaan zitten zeg!

 4. Laten we de boel eens omdraaien !
  De buren van jou die hebben elke week wel een tuin vol visite en dan schreeuwen ze ook (of niet soms) Ze praten altijd over problemen en ook dat doen ze niet zacht. Je moet gewoon doen wat je altijd doet en hun lekker laten babbelen (tijd voor bladeren in het vuur) ?

  Groetjes vanuit de Veluwe ”3e thuis ”Lelystad airport” zo 26* vandaag.

 5. Best lastig. Mij valt op dat mensen harder gaan praten als zij enthousiast zijn. Zelf hebben mensen dat niet in de gaten. Ook met telefoneren spreken mensen harder dan normaal, geen idee waaom. Ik heb een buurvrouw gehad die de hele dag in haar tuin telefoneerde. Dus ging ik naar binnen en deed de deur dicht.

 6. Sjonge wat een gezeur zeg! Moet je soms als je in je eigen tuin zit, je mond houden?? Je buuf moet niet zo zeuren! Nee hoor je bent niet onredelijk, dat is zij!!

 7. Ik vind dat je groot groot GROOT gelijk hebt!! Gewoon lekker blijven praten en doen, want dat is het allerbelangrijkste.
  Ik – wonend in een appartement – heb daar ook last van, maar dat heb ik me mooit van me af gezet! Anders word je gek in je eigen huis 🙂

 8. Ik stel een workshop operazang voor. Jouw tuin lijkt me daar uitermate geschikt voor :P.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *