Sint Maarten

Vanavond lopen de kinderen Sint Maarten. Met een (meestal) zelfgemaakte lampion komen ze langs de deur, zingen ze een Sint-Maarten liedje en krijgen dan wat lekkers.

Vroeger als kind vond ik dit heerlijk! Ik ging het hele dorp door om zoveel mogelijk snoep te verdienen. Jammer genoeg kreeg ik erg vaak mandarijnen, appels of taaitaai. Heel af en toe een dubbeltje of kwartje.
Maar een tas met plakzooi was het altijd.

Ik heb dus nu allemaal verpakte dingen…geen geplak meer en voor ouders ook fijner: voorverpakt snoep is betrouwbaarder.

Tot nu toe zijn er (ondanks de hagelbuien tussendoor) 15 17 23 kinderen langsgeweest. Hopelijk heb ik genoeg snoep in huis gehaald 🙂

Doen ze bij jou in het dorp/de stad aan Sint Maarten?
Zo nee: zou je dat wel leuk vinden?
Zo ja: druk gehad?

6 thoughts on “Sint Maarten

  1. Hier ook sint maarten, maar tot nu toe maar drie keer de deur hoeven openen.
    12 kinderen is de stand hier tot dus ver…

  2. Vandaag nog geen kind aan de deur gehad…. Gister wel, ik geloof 9 stuks… Misschien morgen nog? Heb het snoep nog klaar liggen in de gang…. Waarschijnlijk dat ze vanavond niet komen ivm het feit dat het zondag is (en kloteweer), volgens mij is dit dorp best wel gelovig…… pfff….van mij mogen ze komen hoor!!

  3. Ik deed vroeger wel altijd mee, maar hier in het westen van het land kennen ze dit gebruik niet, dus ik heb hier nog niemand gezien.

    Wel optochten met lampionnen enzo maar snoep halen doen ze niet.

  4. Hier deden ze het vast ook wel maar ik was bij vriendje en die woont erg buitenaf. Geen ouder of kind die het in zijn hoofd haalt om daar heen te lopen in het donker 😉

  5. Bij ons is het ook een traditie. Wij wonen alleen in een zomerhuis, dus dan komen ze niet… Ik vind het altijd wel erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *