over-werken

Bij mij op het mag je beginnen om 8:30 uur of om 9:00 uur of alles daartussenin.
Je mag een half uur pauze nemen of een uur. Als je vervolgens maar 8 werkt.
Aangezien ik (als een van de weinigen) vaak om 8:30 start, zitten de meeste collega’s er nog als ik wegga. Waardoor ik het gevoel heb dat ik te kort werk of anderen dat van me denken.

Al een behoorlijke poos lukt het ook niet meer om 17:00 uur naar huis te gaan. Het werk is gewoon nog niet af enzo. Nou vind ik het niet erg om wat langer te blijven hoor, maar het is nu standaard geworden. Voor heel veel collega’s trouwens. Ik voel me ongemakkelijk als ik  naar huis ga zonder reden om “dan al” te gaan. Stom he?

Werk jij wel eens over?
Zijn er over op je werk?

10 thoughts on “over-werken

 1. Ach, als je je uren hebt gemaakt… heb je toch niets om je schuldig over te voelen?
  Tenzij collega’s ook altijd overwerken, dan kan ik me je gevoel wel indenken.

 2. Daar trek ik me nou echt geen moer van aan. Ik begin, net als jij, vaak al om 8.30. Dat weet vrijwel iedereen en dus weten ze ook dat ik rond 17.00 uur naar huis ga. Ik hou er zelfs een goed gevoel aan over: ik ga naar huis terwijl de rest nog ff door moet… 😀

 3. @Bas: van jou vind ik het ook knap hoor! Maar bij ons is er meer een “wij” gevoel. we moeten samen zorgen dat alle faxen verstuurd zijn/worden. als 1 weggaat terwijl het niet af is, is niet zo aardig natuurlijk. maarja als je dus elke dag met de hele club langer bezig bent…vind ik ook niet echt fijn.

 4. Ik kan niet zeggen dat ik daar last van heb.

  Wij mogen beginnen tussen 7:30 en 7:30 en tussen 16:15 en 16:15 mogen wij weer stoppen.

 5. Als iedereen tegelijk begint is het misschien raar als je eerder weggaat. Maar als jij eerder begint dan de rest zie ik niet in waarom je niet na 8 uur werken weg kan gaan? Jij weet dan toch niet of diegene die later dan jou is begonnen, ook na 8 uur werken weggaat?
  Wij hebben zeker afspraken over overwerk, dit is in onze CAO geregeld. Wij mogen overuren schrijven, bij een half uur overwerk mogen we een uur schrijven. Wij moeten blijven tot het werk klaar is, dus heel af en toe wordt er overgewerkt. Dit is gelukkig niet al te vaak.

 6. Ik voel me ongemakkelijk als ik naar huis ga zonder reden om “dan al” te gaan.

  Zonder reden??? Is naar huis gaan om te ontspannen geen reden? Naar huis gaan omdat je uren erop zitten geen reden?

 7. O ja dat heb ik zeker! Ik werk regelmatig wat langer, maar nog vaker start ik eerder. Mijn goede voornemen is om dat iets minder te gaan doen

 8. Ik vind dat je je daar niet schuldig over hoeft te voelen. Je werkt toch gewoon 8 uur per dag? Krijg je die uren wel uitbetaald?

 9. Zolang je maar werkt tijdens de uren dat je er bent dan zou ik me geen zorgen maken. Het is wat anders als je een keertje overwerkt voor iets dat nog niet af is terwijl dat wel moet.

  Ik zou me lekker niks van aantrekken!

 10. Voor ik kinderen kreeg werkte ik heel veel over. Ik was wel een beetje een work-a-holic. Nu is dat minder en dat lijkt me gezonder! Als ik overwerk, moet ik dat afstemmen met mijn opdrachtgever, want ik werk als interimmer. Elk overuurtje krijg ik dan wel uitbetaald. En dat was vroeger niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *