nummerborden

Toen ik een jaar of 11 was, kwam ik er achter dat ik veel positieve aandacht van mijn vader kreeg als ik deed alsof ik interesse had in ’s. Ik bedacht vragen die ik hem kon stellen, leerde automerken en autotypes uit mijn hoofd en leerde hoe ik aan het kon zien hoe oud een auto was. Ik ging ook Top Gear kijken ( wat met de jaren steeds leuker is geworden!!)

In mijn puberteit scoorde ik daar bij de jeugd om me heen nog wel punten mee ook 🙂

Ik weet nog dat als het H*-45-H* was, dat een auto dan 11 jaar oud was. Ik weet nu dat het slimmer is om dan het bouwjaar te onthouden in plaats van de leeftijd, net als met verjaardagen, want nu heb ik er geen klap meer aan.

Dat er vanaf deze week een nieuw soort nummerbord is ( cijfer+cijfer-letter+letter+letter-cijfer bijvoorbeeld 47-KHR-6)vind ik een beetje jammer. Dan heb ik het liever zoals in nieuw nummerbordDuitsland: eerst een paar letters voor je gemeente en daarna een paar extra cijfers en letters.

Wat vind jij van de nieuwe nummerborden?

6 thoughts on “nummerborden

  1. Ik ben ervoor dat iedereen zijn eigen nummerbord krijgt. Zoals in belgie of duitsland

  2. Ik sluit me aan bij mijn voorganger: iedereen gewoon een eigen nummerbord voor het leven! Lijkt me een betere oplossing.

  3. Ik moet er even aan wennen. Het was altijd zo overzichtelijk, die groepjes van twee gescheiden door keurige streepjes…

  4. Ik zie die nieuwe reeks al een tijdje op busjes en ik kijk er nog steeds vreemd tegenaan.

  5. Ik ben het eens met Me! en Annemarie. Het echte leuke van die Duitse nummerborden is dat ze niet bij de auto horen, maar bij de eigenaar. En… je mag je eigen letter-nummercombinatie uitzoeken. Dat voelt toch veel beter dan de sociale druk om een nieuwe(re) auto te kopen omdat “iedereen ziet” dat de jouwe al 12 jaar oud is?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *