naast mijn schoenen

Ja echt hoor, nog even en ik loop er echt.

Zo’n uitslaggesprek is heerlijk voor je zelfvertouwen!!

Alle moeilijke termen ben ik alweer vergeten ( ik krijg nog een verslag) maar het komt er op neer dat:
* praktisch werk goed bij me past (machines/apparaten)
* maar intellectueel werk /onderzoek ook goed is
* iets literairs ook aan te raden is

Qua niveau blonk ik ook uit. Omdat ik een HBO opleiding gedaan heb, hebben ze de HBO schaal naast mij gelegd en ik scoor op 3 van de 4 onderdelen aanzienlijk hoger dan HBO-niveau en op 1 onderdeel ( actief taalgebruik geloof ik) scoor ik op HBO niveau.

Ik glom van oor tot oor. Kijk; dat ik intelligent was wist ik allang ( wie zet me weer even op de grond?) maar met bewijs is dat natuurlijk nog veel stoerder!

Mag ik nog even op die roze wolk blijven zitten alsjeblieft?

10 thoughts on “naast mijn schoenen

 1. Nou wat heerlijk om te horen!! Ik zet je niet terug op de grond hoor, blijf maar lekker zweven 🙂

  Nu nog een leuke baan!! Succes!

 2. hahaha *zet Jo weer op de grond* en wat kun je er nu concreet mee dan? Je moet dus met je handen werken, maar ook met je hoofd… met zo’n dubbelzinnige uitslag kun je toch nog niets? Hebben ze ook concrete voorbeelden gegeven van functies die daarbij passen? Of opleidingen? Bedoel… en nu?

 3. Meid, geniet er maar lekker van na! Dat is toch een heerlijk gevoel. Maar inderdaad, zoals anderen zich hier ook al afvragen: krijg je nu ook concreet advies over eventuele functies die bij jouw vaardigheden passen?

 4. Hoi Jo,
  Maar hoe gaat het nu verder dan? Wel leuk te weten dat het niveau dus wel goed zit….. Ff bevestiging dat het daar dus niet aan ligt, hahahahaha!! Maar ook al plannen wat je met die uitslag kan gaan doen? Iets met computers, of schrijven? Of ?????

 5. @iedereen:

  Mijn “coach” gaat flink nadenken over welke beroepen goed bij me gaan passen gezien de uitslag. Ook gaat de psychologe die de verwerking van de tests heeft gedaan, wat beroepen op papier zetten.

  Volgende week weet ik dus weer meer ( ik ga er elke week heen)

  Maar spannend is het wel, ik vind het heerlijk zo lekker bezig te zijn met mijn toekomst…..

 6. Dit wisten je lezers allemaal al lang! Ik ondersteun de roze wolk van harte. Werd er ook iets over werken met mensen gezegd? Goede raad: bedenk ook zelf wat je – gesteudn door deze score – wilt. En voordat je een richting definitief inslaat: probeer een netwerk in die richting te leggen, zodat je een heel goed beeld hebt van waar je in stapt. Ik ben erg benieuwd!

 7. Heerlijk toch, even lekker zweven? Lekker op die wolk blijven zitten?

  En wat zijn nu de volgende stappen?

 8. Klinkt goed. Ik hoop ook dat er adviezen komen waar je echt iets aan hebt, want dat is toch het belangrijkste.

  Zelf heb ik 10 jaar terug een 2-daagse psychologische test gehad, bij een gerenomeerd bureau. Die betaalde ik zelf en ze kregen van mij niet te horen wat mijn werkervaringen en opleidingen waren. Ik wilde namelijk een onafhankelijk advies.

  Dat ik de hemel ingeprezen werd vond ik vleiend, maar niet belangrijk. Het ergste was dat zij mij geschikt achten voor het werk dat ik op dat moment deed. Ik had dus zelf al een werkomgeving gekozen die prima bij me pastte. Veel anders konden ze helaas niet verzinnen dus ik had er eigenlijk niets aan. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *