mijn straat in 1928

Door de buurkinderen die af en toe langskomen, heb ik ook wat meer contact met de buren. Een van mijn buurvrouwen kwam met een heel bijzondere foto aanzetten: een foto van mijn  straat, toen hij in aanbouw was, in 1928.mijn straat in 1928

Ik mocht hem van haar inscannen en dat heb ik natuurlijk meteen gedaan. Ook heb ik hem in 20×30 cm. laten afdrukken en 1 ervan geef ik dan aan haar. Vindt ze vast wel leuk.

Volgens mij zou een bouwplaats er tegenwoordig niet meer zo mogen uitzien 🙂

Heb jij foto’s van je huis van vroeger?

8 thoughts on “mijn straat in 1928

 1. Wat gaaf, die oude foto! Jullie wonen dus in een echt oud huis? Of heeft er later nog nieuwbouw plaats gevonden?
  Ik heb geen oude foto’s van onze straat, simpelweg omdat onze straat nog maar bestaat vanaf 1993! Hahaha!

 2. Mijn ouderlijk huis staat er ook al wel 100 jaar. Ik heb er wel eens foto’s van gezien en ook van mijn straat. Leuk om te zien hoe dat vroeger ging. Gaaf hoor! Ga je de foto ergens ophangen?

 3. Ja, ik heb foto’s van mijn straat van “vroeger”, haha!
  Dit vroeger is december 2000!

 4. Via je reactie op de site van Richtsje, kom ik ook even een kijkje op jouw site nemen. Ziet er allemaal mooi en er nieuwsgierig uit. Nog een beetje Fries bloed ook!?

  groet, Nanne

 5. Tuurlijk ben ik ook gelijk erg nieuwsgierig, net als Nanne 😉
  Leuk dat je zo’n foto nog hebt (gekregen). Het is leuk om te ‘sneupen’ op beurzen, Koos is daar erg fanatiek in, ik iets minder…
  Moest even lachen om jouw ideetjes bij leuke woningen (bejaardenhuisjes), hoewel er tegenwoordig ook jeugd in mag wonen. Op termijn wordt de boel gesloopt!

 6. Jou reactie over de ansichtkaarten op de website van mijn schoondochter richtsje het volgende.
  Je stelde dat,als jullie vroeger vanuit Oldeboorn door Jirnsum reden,je dat rijtje bejaardenwoningen met grintpaadjes herinnerde en dat je toen dacht daar later wel te willen wonen.
  Woon mijn hele leven(73 jaar) in Jirnsum maar ik herinner mij deze woningen niet.Denk dat je in de war bent met Akkrum waar woningen staan zoals jij omschrijft,Coopersburcht genaamd. Je kan m.i.foto’s van deze woningen vinden op de website van Akkrum
  Denk dat Richtsje dat ook niet in de gaten heeft gehad,gezien haar reactie aan jou.
  Groeten van Evert Stornebrink.
  um.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *