loco quiz!

Eerst was er mini loco, toen mini mini , toen loco.locoquiz2
Daarna de cd-rom met loco luisteroefeningen.
Dit werd opgevolgd door bambino loco en pocket loco. Tussendoor werden ook nog 2 gezelschapsspellen gemaakt.
Loco werd in 2008 nieuw leven ingeblazen door het maxi loco te noemen en nu in 2010 is er loco Voor iedereen van 4 tot 100 jaar.

locoquiz1Als loco verzamelaar heb ik hier natuurlijk al een paar voorbeelden van in huis. Vooral de loco quiz! voor volwassenen is erg leuk.
Ik kan me voorstellen dat dit in de auto (= de doelgroep) aardig wat onderlinge irritaties en verveling kan voorkomen, door dit spel te spelen.

Elke waaier bevat heel veel vragen over taal, rekenen, wereldoriƫntatie en Engels (voor groep 7 en 8): alle vakken van de basisschool komen aan bod. Fotovragen, raadsels en meerkeuzevragen zorgen voor voldoende afwisseling zodat het lekker spannend blijft.

Welke soorten loco ken jij?

2 thoughts on “loco quiz!

 1. wij hadden vroeger alleen de normale (met twee rijen) en de grote (met vier rijen).
  Geen idee waar die dingen gebleven zijn overigens.

  even off-topic:
  ik ben bezig met een update van mijn linken pagina (www.justadropofwater.nl/links ) en het leek mij een leuk idee om dat deels met vrolijke plaatjes te doen.
  Heb jij een plaatje (115x 115 pixels) waarmee ik jou zou kunnen linken?

 2. IK ken van vroeger ook de dozen met 12 en 24 kaartjes. Die van 12 hadden dan boekjes met losse kaarten achterin die je in het dekstel moest leggen.

  Maar tegenwoordig als kleuterjuf werken we met boekjes waarop je de doos legt en dus geen losse kaarten meer (heel handig!). Ook heb ik bambinoloco in de klas, een goede voorbereiding op de doos met 12.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *