jolanda

Jolanda is niet een naam die je vaak hoort. Ik ken geen enkel kindje dat zo heet bijvoorbeeld. Alleen maar ongeveer leeftijdgenoten en ouder.

Het toeval wil dat er in mijn straat (gaat van nummer 2 t/m 44) maarliefst 4 Jolanda’s wonen. Misschien meer, maar dat lijkt me nogal onwaarschijnlijk.

Ik kende er al 3 van (mezelf meegerekend) maar sinds vorige week ken ik ook de 4e. Ze zit namelijk bij me op gym (body forming) en is erg aardig. Ze bood vandaag ook aan of ik mee wilde rijden naar de gym en aangezien ik al erg laat was voor de fiets, heb ik dat natuurlijk gedaan.

Ook na het gymmen hebben we nog een tijd staan kletsen. Volgende keer nodig ik haar denk ik uit om nog wat te komen drinken bij me (als ik durf)

Hoeveel Jolanda’s ken jij?
Komt jouw naam veel voor?

12 thoughts on “jolanda

 1. Voornamen zijn erg tijdgebonden. Ik ken ook wel wat Jolanda’s en die zijn waarschijnlijk van jouw leeftijd of wat ouder. We hebben een hele periode gehad waarbij bijna elke meisjesnaam op een ‘a’ eindigde, het barstte vooral van de Ria’s, Mia’s en Pia’s.

  Veel verder terug hadden meisjes jongensnamen met ‘je’ er achter, zoals Gerritje, Hendrikje en Jantje. Dat kwam door vernoemingen van ouders of grootouders. Tegenwoordig gebeurt dat bijna niet meer.

  Ik heb een 10-jarig oomzegstertje met de naam Amber. Dat is alleen te herleiden naar een TV-serie, die mijn broer of schoonzuster gezien hebben.

  Vlak na de oorlog werden vooral jongens Jack (uitspraak ‘Jek’) geboren. Denk aan Jack Spijkerman of Jack Van Gelder of m’n neef. Dat had vrijwel zeker met de Amerikanen te maken die ons bevrijd hebben.

 2. Mijn eigen voornaam komt te weinig voor, ik ken er maar 3, waarvan er 1 in de 2de kamer heeft gezeten. Redengenoeg om m’n voornaam hier niet te noemen. πŸ™‚

 3. Ik zit even te denken. Ik ken ‘vaag’ twee Jolanda’s. Beiden zullen ze ergens in de ’30 zijn. Mijn eigen naam komt behoorlijk veel voor tot en met mijn eigen generatie. Nu ken ik eigenlijk nog maar een kind dat zo heet, dus ik denk dat hij wel een beetje aan het uitsterven is nu.

 4. Ik ken 3 jolanda’s…eentje is een nicht van me, de andere een vriendin en eentje een buurvrouw.
  Mijn naam komt niet echt vaak voor volgens mij. Ik ken althans geen 2e.
  Leuk dat je met Jolanda mee kon rijden en tuurlijk…gewoon ff wat drinken samen de volgende keer.

 5. Ik ken maar 1 Jolanda. Mijn naam hoor je wel wat vaker. Leuk dat je op deze manier toch contact krijgt met mensen.

 6. Ik weet er (buiten jou om) maar 1; de zus van mijn vriendin!

  En mijn eigen naam kom ik heel weinig tegen.

  En gewoon vragen voor iets te drinken!! Wordt vast gezellig en wat kan je nu helemaal gebeuren??
  Ga er voor!

 7. naast jou ken ik nog 3 Jolanda’s. Tussen de 20 en 28 jaar zijn ze.

  mijn eigen naam komt helemaal niet veel voor. ik vind dat wel fijn een unieke naam. zo ken ik een klas met 3 marijke’s, nou das pas verwarrend!

 8. Ik ken 1 Jolanda. Dat is de tante van mijn vriend.
  Mijn eigen naam komt erg weinig voor. Ben een keer iemand tegen gekomen, maar dat was het dan ook.

 9. Mijn nichtje (van 15) heet jolanda (maar dan met een Y geschreven).

  Mijn eigen naam zie ik zelden tot nooit (en al helemaal niet in mijn spelling πŸ˜‰ )

 10. Op de lagere school waar ik opzat, dat zat een paar klassen hoger een Jolanda. Maar meer kan ik er zo even niet bedenken.

  Willem komt je daarintegen heel wat vaker tegen πŸ˜‰

 11. Ik ken een paar Jo- en Yolanda’s, tussen de 35 en 50 jaar. Nieuwe Jo’s/Yo’s worden kennelijk niet meer in productie genomen.

  En wat mijn eigen (echte) naam betreft: zou ik soms hetzelfde heten als Xiwel….? Was-ie van de LPF, dat kamerlid? πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *