Italiaans

Vanmorgen heb ik Ro naar Schiphol gebracht.
Hij heeft in Duitsland weer een nieuwe opdracht: hij moet een A380 zwaarder (goedkoper) maken door titanium onderdelen te vervangen door staal.

Hij zit nu in een vakantiehuisje met 2 Italianen die geen woord Duits spreken en moeizaam Engels. En Ro spreekt geen woord italiaans…..kan lastig worden.

Hij vertelde dat ze een hele stapel DVD’s meehadden…allen in het italiaans en zonder ondertitels…..

Ik ben benieuwd of hij er dan toch bij gaat zitten of zich op sluit in zijn eigen kamer…

Hoe is jouw Italiaans?

11 thoughts on “Italiaans

 1. Niet(s)…….., dus. (Toch een voordeel voor Jo dat Ro zo geen paus kan worden.)

 2. Ik krijg wel alles gedaan in Italië of andere landen waar ik de taal niet van geleerd heb.

  Italiaans valt mee en deelt veel woorden met de Latijnse woorden in het Engels. Dus als je een niet Germaans Engels woord weet (e.g. {Exampli Gratia} Face voor Gezicht), dan moet je dat op onze manier uitspreken en begrijpen ze wel wat je bedoeld.

  A380 is een heel klein velletje papier?

 3. Wij hebben een Italiaan in de familie. De vriend van mijn schoonzus. Ze wonen ook in Italie. Hij kan geen woord Nederlands of Engels en ook wij kennen geen Italiaans. Natuurlijk wel een paar woorden maar daar kom je ook niet ver mee :S Gelukkig verstaat hij wel wat Nederlands. De familie (waar we ook regelmatig komen of zij bij ons) spreekt al helemaal geen andere taal. We maken ons verstaanbaar d.m.v. handen en voeten. Ook erg lastig! Italianen zijn te beroerd om zich een andere taal aan te leren 😉

  Voor hoelang blijft hij in Duitsland?

 4. Ooit heb ik in verband met een uitwisseling wat Italiaans geleerd. Inderdaad veel parelellen met bijv. Frans en Latijn.Intussen is veel weer weggezakt, maar wat ik nog wel herken als ik bijv. op tv Italiaans hoor is: mi piace en mi dispiace. Bij het laatste moet je uit gaan kijken, dan vinden ze iets niet leuk….

 5. Mwah, ik kom niet verder dan pizza Calzone en Pasta a la Carbonara……maar ik kan eten bestellen in het spaans. Lijkt dat er eigenlijk op?

 6. Ik heb bij een Italiaans Restaurant gewerkt en speek alle gerechten perfect uit… Verder ben ik nooit gekomen.

 7. Nou, ik ben 1x in Italië geweest dus eerlijk gezegd kan ik geen Italiaans. Alhoewel ik het wel een mooie taal vind.. Kan je ‘m wel missen? Of is hij niet zo lang weg?

 8. Lekker dan. Dan zal hij weinig van de film snappen. Hoelang zit hij met ze onder 1 dak?

 9. Als hij maar lang genoeg tussen de italianen zit, dan komt het vanzelf wel goed.
  Zeker als er een paar flessen Chianti gedeeld worden 😉

 10. Pronto!

  Zover gaat mijn Italiaans. 😐 Ik vind het wel een onwijs mooie taal en wil het altijd nog een keer leren. Als ik dus met twee Italianen in een huisje zat, zou ik ze vragen of ze mij Italiaans wilden leren 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *