Het leven uit een dag

films, films: het is echt mijn ding.
Ik bestel ze regelmatig op internet, maar Ro en ik waren al veel te lang geleden naar de toneelschuur/filmschuur geweest om een bijzondere te gaan kijken.

Vanavond er dus een gezellige avond van gemaakt. Eerst uit eten bij het Pakhuis (superlekker!!!), daarna naar “Het leven uit een dag”, een film naar het boek van A.F.Th. van der Heijden.

Prachtige film, heel bijzonder gedaan, mooie bijrollen van Egbert Jan Weber, Tygo Gernandt en Terence Schreurs.

Het verhaaltje:
In een wereld waarin een mensenleven maar één dag duurt en waar elke daad éénmalig is, worden Benny en Gini zo verliefd op elkaar dat één dag niet lang genoeg is. Er is een uitweg: als je naar de hel gaat, beland je in de wereld zoals wij die kennen. Benny en Gini bedenken een plan. Ze plegen een moord, waardoor ze beiden ter dood worden veroordeeld en zodoende tegelijk in de hel zullen belanden. Maar bij uitvoer van het vonnis gaat er iets mis, waardoor de twee geliefden niet gelijktijdig naar de hel gaan. Wanhopig gaan ze op zoek naar elkaar in deze nieuwe wereld vol herhaling.

Kijk jij wel eens arthouse films?
Welke was de laatste?

1 thought on “Het leven uit een dag

  1. Het boek van de film heb ik inmiddels al een paar keer gelezen, het blijft fascineren. Ben heel benieuwd naar de film. groeten amarins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *