Greenpeace

Vanavond kwamen er vrijwilligers van Greenpeace bij mij in de straat om mensen over te halen te schenken aan Greenpeace.
Nu ben ik best voor dat goede doel, dat is het niet.

Maar als ze aan de deur komen, zeg ik altijd nee. Vind ik ook moeilijk om te doen maar ik wil niet op die manier overgehaald worden met mooie praatjes en gladde truukjes om mensen zover te krijgen. Het zijn toch altijd bepaalde types.

Ze probeerde het goed hoor:
– beginnen over mijn leuke huis
– beginnen over mijn schattige huisdieren
– zeggen dat andere buren ook Greenpeace kenden van het nieuws, net als ik zei.
– zeggen dat andere mensen in de straat ook een formulier hebben getekend
– Dat ze zonder steun niets kunnen en we binnen 50 jaar allemaal met gasmaskers op moeten leven

Ze werd pissig toen ik haar afwimpelde….al die tijd die ze in me geinvesteerd had enzo….

Hoe wimpel jij dat soort mensen af? Of teken jij altijd?

12 thoughts on “Greenpeace

 1. Ik noem gewoon alles op waar wij lid van zijn !!!

  zijn ze binnen 1min weer weg HAHAHA.

  steef

 2. Het is vaak beter om in het begin al aan te geven dat je niet aan de deur geeft. Daarbij kan je zeggen dat je al regelmatig geld overmaakt (en dat je overweegt daarmee te stoppen als ze aan de deur blijven spammen. 🙂

  Je kan ook zeggen dat je voor andere belangrijke doelen kiest.

  Laatst zei ik tegen eentje dat ze mijn jaarsalaris mocht hebben. Was die even blij … met nix. Want ik heb geen jaarsalaris. 🙂

 3. Ik heb een paar jaar geleden een sticker gekocht via http://www.nietaandedeur.nl/. Dat wertk echt als een tierelier. Soms belt er nog wel eens iemand aan en die kijkt dan meteen heel schuldig en wijst dan meteen naar de sticker en biedt zijn of haar excuses aan. De sticker hangt hier pal onder de bel, dus je moet wel erg blind zijn, wil je hem over het hoofd zien.

 4. Aan collectes geef ik altijd, kopen doe ik niets – en zeker niet als er allerlei quasi-contactuele kletspraat aan vooraf gaat….

 5. De meeste collectebussen krijgen wel wat. Handtekeninglijsten voor donaties doe ik niet aan mee, dat vind ik te manipulatief. Op straat word ik ook niet lid/donateur van organisaties als Greenpeace (al jaren lid 😉 ) en geef dan het argument dat ik niet lid wil worden via iemand omdat die dan ook een stuk van mijn geld (provisie) krijgt en dat dus minder aan het goede doel besteed kan worden. Argument valt niet altijd in goede aarde maar daar zit ik niet mee. Elke kraam/stand van Greenpeace of Amnesty kan rekenen op een aankoop van me: Greenpeace altijd een handdoek en Amnesty een kaars.

 6. Als ze met een collecte komen voor die groene erwten dan krijgen ze misschien een paar centen, maar zeker niet een vaste maandelijkse bijdrage. Daar doe ik niet aan.

 7. IK heb de stickers ook direct besteld, wat een goede tip zeg!
  Ik koop niks aan de deur, ik heb er ook een hekel aan. Ze hebben vaak goede praatjes en ze kunnen je echt een schuldgevoel aanpraten en voor het blok zetten. Een enkele keer worden ze ook onbeschoft, ik heb eens een organisatie opgebeld, toen ik een onbeschofte verkoper van hen aan de deur heb gehad.
  Aan collectes geef ik wel, mits het de bekende goede doelen zijn (KWF, Jantje Beton, Nierstichting etc.).

 8. Ik heb altijd zoiets van, zij komen aan de deur, het is een vraag of je iets wilt geven of iets wilt tekenen, dan moeten ze ook niet verontwaardigd zijn als je nee zegt. En dan zeggen dat ze zoveel tijd in je hebben gestoken, dat doen ze zélf 😉 Poeslief zijn ze, tot je nee zegt…

 9. Heb de stickers binnen, en er zit er nu keurig eentje bij de deurbel!!

 10. @Annemarie: ze kwamen bij mij ook vandaag en ook meteen onder de bel geplakt.
  Owee wie er niet op let en toch ongevraagd aanbelt.

 11. Ik word gek van al die mensen die wat willen verkopen aan de deur, voor een goed doel. Wij wonen in een nieuwbouwwijk en er komen gemiddeld twee goede doelen per week langs. Als er een bus langskomt dan gooi ik er altijd wat in maar ik ben altijd snel klaar met die mensen aan de deur…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *