Genova / Genua

8 oktober 2010

Na een week en meerdere keren / in te zijn gegaan, kan ik dit erover zeggen:

– Er rijden meer scooters/ in Genua dan fietsen in Nederland
– De tolwegen kosten 10 cent per kilometer
– De navigatie vindt het niet leuk: het vaakst zegt de Vlaamse mevrouw “geen GPS-signaal”, veroorzaakt door de honderden tunnels in en om Genua
– eigenwijs zijn en een afslag eerder eraf gaan, kost je vaak een uur extra
– Ro is geboren voor de Italiaanse rijstijl. Hij vindt het alleen jammer dat de rest die stijl ook heeft…
– Het moet een drama zijn voor leveranciers om wasmachines, bankstellen, kasten en andere grote dingen te bezorgen in de binnenstad: smalle , hellingen en geen parkeerruimte.
– De functie en werking van rotondes in Genua is de bewoners volkomen vreemd
– Van noord- naar zuid-Genua rijden zou, zowel over tolweg als straat, ruim een dag nemen, schatten Ro en ik zo in.
– De meeste huizen zien er prachtig en gekleurd uit…. tot je ze van dichtbij bekijkt en alles er gewoon opgeschilderd is. Niks relief, fresco’s, beelden en luiken…..nep.
– Zebrapaden zijn voor auto’s en brommers alleen maar strepen op de weg

Jij wel eens in Genua / Genova geweest?

2 thoughts on “Genova / Genua

  1. Het is alweer flink wat jaren terug, maar toen ben ik er van noord naar zuid doorgefietst binnen 15 minuten. Niet moeilijk, want het was flink bergafwaarts en bij vaststaand verkeer hou ik geen rekening met de kleuren der verkeerslichten. Mensen op zebra’s geef ik dan weer wel voorrang. Vervolgens wat in het centrum rondgekard en naar het westen de stad uit gefietst. Ook dat duurde maar een minuut of 15. Ik mocht er ook op een 4-baansweg, maar was 1 van de weinige fietsers die dat een stukje deed. Fietsers zag ik er in het algemeen vrijwel niet.

    Ik heb wel Italiaanse steden (o.a. Napels-Zuid) meegemaakt waar het nog wat erger was. In een van die steden ging naast mij zo’n rotscootertje onderuit, omdat ik met mijn fiets in een gat tussen 2 auto’s kon duiken en hij niet meer. 🙂

    Met noord-Italië heb ik overigens goede ervaringen (de bovenstad van Bergamo is mooi), behalve dat het er duur is. Zuid-Italië hoeft van mij niet meer ivbm loslopende zwerfhonden, slechte secundaire wegen en zeer passieve mensen die vreselijk bang zijn voor straatschoffies/mafia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *