geen kopje koffie voor de glazenwasser

Meerdelige serie over de :

november 2012: De nieuwe buren hebben een glazenwasser, die ook bij ons komt vragen of de ramen gelapt mogen worden. Fijn! Prijs? 20 euro. Wel vraagt hij of hij onze ladder mag gebruiken, aangezien die langer is dan de zijne.
Aangezien wij boodschappen willen doen, geef ik het geld aan de buren, zodat zij kunnen afrekenen. Wat blijkt?!? Zij betalen 15 euro!

december 2012: Op een avond gaat de bel. De glazenwasser staat er. Of hij geld mag lenen voor benzine voor zijn brommer. Iets met zijn hond, buitengesloten zijn en sleutels kwijt. Ik vertrouw het niet en zeg dat ik geen geld in huis heb.
Als hij weg is, draai ik voor de zekerheid mijn achterdeur op slot. Hij blijkt ook bij de buren te zijn geweest om geld te vragen. Zij hebben inmiddels een andere glazenwasser aangenomen.

9 december 2012: Ik ben de hele dag ziek in bed geweest, maar kom eruit als de bel gaat. De glazenwasser. Hij wil even afrekenen aangezien hij vanmiddag de ramen heeft gedaan. Ik vraag of Ro opdracht tot het ramenlappen had gegeven en hij beaamt dit. Ik zeg dat Ro weg is en het geld heeft. Hij zegt in de buurt te blijven en met Ro af te rekenen.
Ik bel Ro: Ro heeft de glazenwasser nog nooit gezien en weet van niks.
Als Ro thuis is en ik weer in bed lig, belt de glazenwasser weer. Hij heeft van de week de ramen gedaan en wil 15 euro afrekenen. Ro vraagt wie daar opdracht toe heeft gegeven en de glazenwasser zegt dat hij dacht dat wij 1x per maand wilden. Ro geeft aan dat hij het voortaan eerst moet vragen. Ro heeft alleen 20 euro en de glazenwasser zegt wel even te gaan wisselen bij het tankstation, aan het einde van de straat.
Je raadt het al…. geen glazenwasser meer gezien.

Wordt vervolgd?

6 thoughts on “geen kopje koffie voor de glazenwasser

 1. Smerige oplichter.
  Heb je dit aan de politie doorgegeven? Niet dat je er direct werk van wilt maken, maar zo kunnen ze het wel in de gaten houden.

 2. Nee en weet niet of ik dat moet doen. Ik ken zijn naam niet eens. Misschien dat een buurman die wel weet hoor, ik wacht het nog even af.

 3. Ook al weet je geen naam en voel je jezelf een beetje lullig door deze gang van zaken. Je zult niet de enige zijn en als iedereen een beetje weet, dan komen ze nog een heel eind.

 4. Bij ons (IJmuiden) werd er begin November op een Zondag aangebeld door ook zo’n figuur die de ramen wilde wassen met de mededeling dat hij de overkant vd straat ook wel s deed. Voor en achter voor 20 euro. Aangezien de ramen boven al maanden niet gedaan waren bij gebrek aan ladder/lange stick hebben we ja gezegd. Op zich deed hij het wel goed, inclusief houtwerk afnemen. Wel vreemd dat de hele boel op slechts 1 emmer water werd gedaan, die ook nog door onszelf gevuld was.
  Hij gaf aan over een paar maanden weer eens te komen om te checken of er weer gelapt moest worden..
  Staat hij 9 dec. ineens weer voor de deur “Ik kom me geld halen”. Want hij was afgelopen week geweest verderop in de straat (hm hm) om te lappen en toen heeft hij ons ook gedaan, maar toen waren we niet thuis. Ik zei dat daar geen toestemming voor gegeven was en dit zo niet de bedoeling was. “Ik ga dit eerst even nakijken” zei ik, en hup deur dicht en niet meer opengedaan. Na nog een keer bellen reed hij nukkig weg. Even snel de ramen bekeken maar die waren zoals verwacht niet recentelijk gedaan natuurlijk. Sowieso kon hij aan de achterkant niet eens geweest zijn omdat de poort altijd op slot is. En de ramen komen lappen vorige week met sneeuw en vriesweer ? Yeah right.
  Misschien had je dezelfde wel (plat accent, mutsje, oorbelletjes, blauw scootertje/brommertje, geen visitekaartje)

  Politie bellen had geen enkele zin. Ik heb het wel gemeld maar volgens hen is dit een ‘civiele zaak’ en kunnen ze niets doen.

 5. @Blackfield: ik heb het idee dat we dezelfde glazenwasser getroffen hebben. Wat mij opviel was dat hij op zijn TOMOS-brommertje met een megaladder en emmer tussen zijn benen op pad gaat.
  Hij heeft wel een heupbakje wat andere glazenwassers ook hebben, dus het is niet helemaal nep.
  Maar als ik hem zie: eerst geld terug!

 6. wat een oplichter. Zijn gedrag is ongebruikelijk en brengt een slechte naam voor de echte vakmensen die wel netjes afspraken maken! Wordt je toch boos van !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *