dertigers willen geen kinderen meer

vandaag: Artikel op Fok.nl Nieuws 

Ik ben zelf een . Ik wil geen krijgen.
Om diverse redenen, een paar worden er genoemd. De voornaamste reden is dat mijn leven voor mijn gevoel zo compleet is. Leuke baan, lieverd naast me in bed, hobby’s waar ik plezier aan beleef, leuk huis om in te wonen, gezellige buurkinderen en genoeg geld op de bank om te kopen wat ik nodig heb (en meer).
Ik kan me niet voorstellen dat een kind krijgen dat nog beter kan maken. Ik denk juist minder.

Zijn er meer die er ook zo over denken?
Waarom wel / niet?

5 thoughts on “dertigers willen geen kinderen meer

  1. Nou ik denk er niet zo over hahaha 🙂 ben zwanger dus zou ook vreemd zijn als ik er wel over denk. Wil je man trouwens ook geen kinderen? Wij willen wel heel graag kinderen, ik vind het helemaal geweldig! En vooral als het van mijzelf is. Ik vind het gewoon heel speciaal, kan het niet goed uitleggen. Ik wil niet zeggen dat mijn leven nu niet mooi is maar zo’n kleintje vind ik gewoon prachtig (en mijn man ook). Wij hebben ook alles wat we nodig hebben: geld, mooi huis, elkaar en daar kan ook nog wel een kleintje bij.

  2. Ik ben erg happy en heb niet het idee dat een kind dat zou kunnen versterken.
    Waarom wordt er altijd gevraagd waarom iemand geen kinderen heeft en waarom nooit waarom mensen ze wel hebben?

  3. Ik denk er net zo over, geniet idd van mijn kleine neefje maar nog meer van de verantwoordelijkheid die ik niet over hem heb. Heerlijk doen en laten wat we willen, nergens naar kijken….

  4. Ik heb er wel vaker over nagedacht, maar heb er totaal geen mening over. Zelf heb ik geen kinderen. Ik hoef ook nooit zo nodig iets van mezelf. Zo pas ik ook beter op geleende spullen dan op eigen spullen. Maar ik zou een kind ook niet zien als iets van mezelf, maar van het kind.

  5. Ik denk er nu ook zo over, maar ik zeg niet dat dit ooit verandert. Vriendlief denkt er net zo over, dus dat is mooi. Kan me wel voorstellen dat het voor stellen in de 30 een breekpunt kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *