bezoek Doggershoek

Vorige maand had ik er al een logje over gemaakt, maar vandaag was de dag: De poort gaat open, een open dag voor iedereen die wel eens een gevangenis/ TBT kliniek wil zien.

Ik wilde graag in een jeugdgevangenis kijken, vooral omdat er ook een ZMOK school bij in zit.

Het was echt superinteressant. Heel boeiend hoe positief en enthousiast die leerkrachten staan te vertellen over hun leerlingen. Terwijl veel leerlingen erg agressief kunnen zijn en een grote bek hebben en echt geen lieverdjes zijn.

Bijzonder ook vond ik het resp ect waarmee ze over de jongeren spreken. Dat ze allemaal het slachtoffer zijn van hun opvoeding of slechte omgeving en dat ze er vaak niet voor kiezen maar niet anders kunnen. Daar wordt ze structuur, veiligheid en succeservaringen aangeboden, zodat ze weer kind durven te zijn en weer vertrouwen krijgen in “de mensheid”, zodat ze weer een keer terug kunnen de samenleving in.

Echt goed zeg.

De jongeren waren niet aanwezig/zichtbaar maar we konden wel rondsnuffelen en overal dingen vragen. Leerkrachten vertelden in hun lokaal over hun vak enzo.

Volgend jaar een gevangenis voor volwassenen!

erg leuk ook: in het gastenboek van de doggershoek staan bijna alleen maar reacties van ex-gevangenen…..als je nieuwsgierig bent neem je wel even een kijkje he?

2 thoughts on “bezoek Doggershoek

  1. EWA IK DOE DE GROETEN AAN OUDE BEKENDE VAN DOGGERSHOEK EWA INSAALAH KOMT JULLIE TIJD OOK DAT JE NAAR BUITEN KAN EWA SAFI HOU JULLIE RUSTIG ZIE JULLIE INSAALAH NOG WEL EEN KEER BUITEN THALLA

  2. Ik heb daar gezeten in de tijd dat de doggershoek nog in heerhugowaard stond en er alleen 30 meiden waren.Ik wil iedereen de groeten doen en natuurlijk succes wensen met jullie leven.Ik ben van mening dat je super veel kunt leren als je dat wilt en vergeet niet de leiding daar is er niet om je af te kraken of in de iso te gooien.Als jij de leiding respecteer respecteren zij jou ook.en ik kan het weten.groetjes en keep ya head up.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *