Barcelona

Morgenochtend vliegen Ro en ik voor een paar dagen naar . We zijn er nog nooit geweest.

Vandaag een “hoe en wat Spaans” en een plattegrond van Barcelona gekocht. We zitten in een hotel aan de , schijnt sfeervol en een goudmijn voor zakkenrollers te zijn.

Ben jij wel eens in Barcelona geweest?
Moeten Ro en ik  ergens echt naartoe?

13 thoughts on “Barcelona

 1. De Sagrada Familia mag je eigenlijk niet missen, en ’s avonds een fonteinenshow bij het Koninklijk Paleis. Veel plezier!

 2. Hoe en wat in het Spaans is niet zo handig. In Barcelona en de rest van Catalonië spreken ze Catalaans.

 3. Wij zijn er 2 keer geweest.
  De Sagrada familia vond ik wat tegenvallen (wel groot, maar gewoon een bouwput) wat wij geweldig vonden is park Guell van Gaudi en de Ramblas (daar is zóveel te zien)
  Het stadion van Barcelona (Camp Nou) is ook erg gaaf, ook als je niet van voetballen houdt!

  Veel plezier!

 4. Ik zou zondag iig naar de haven gaan, die is dan open en verder is het meeste dicht. Was daar een grote markt, leuke winkels en terrasjes etc. Wij zijn toen lopend naar het strand gegaan (weg vragen aan agenten die gebrekkig engels spreken) en daar was toevallig een vliegshow aan de gang 😉 Wel een lange wandeling, maar goed te doen.
  Verder vond ik de olympische berg mooi (daar is het stadion van espanol). Je bent er op zich snel uitgekeken misschien, maar het uitzicht is prachtig.
  Heel veel plezier en lekker genieten!

 5. Het klinkt misschien suf, maar de 2 routes van de touristenbus zijn best leuk om te doen. Zo kom je langs alle bezienswaardigheden van Barcelona. Je koopt een kaartje voor de hele dag en kunt overal uitstappen en weer opstappen.

  in elk geval heel veel plezier!!

 6. Ik ben één keer in Barcelona geweest. Was erg indrukwekkend, vooral de Sagrada Família. Ik ben er nog flauwgevallen (heftige menstruatieklachten + hitte) en ben toen erg goed geholpen door een aarige Spaanse marktkoopman en zijn vrouw (=neergeplant op een campingkruk en een koude theedoek in mijn nek een een flesje parfum onder mijn neus tegen de misselijkheid) :-D.

 7. ik wordt jaloers …. ik wil ook nog een keertje naar barcelona. Ik ben er 2x geweest (in de zomerperiode)
  tja plekjes die je niet moet missen..
  Alles moet je gewoon zien en bekijken het klooster van Monserat is heel mooi. En verder is barcelona natuurlijk een super stad. Ik weet niet hoe de stad in deze periode is maar ik wens je heel veel plezier en ben benieuwd naar je reisverslag.
  groetjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *