verzendkosten = bezorgkosten??

Gisteren was ik op een site waar ze oa foto’s op doek printen, om in je tuin te hangen. ( bekend van tv, stond erbij)

Waar ik over viel was het volgende:

Wij rekenen geen verzendkosten ,
de doeken en frame’s worden onder rembours geleverd,
de kosten van rembourslevering zijn € 15,-.
Indien U voorruit betaald hoeft U geen rembourskosten
te betalen.

Mis ik iets of betaal je dus wel gewoon verzenkosten? of verstaan zij onder verzendkosten iets totaal anders dan bezorgkosten?

rem·bours (het ~)
1 wijze van verzenden waarbij de kosten dadelijk bij aanbieding betaald moeten worden

Ook begrijp ik niet zo goed wat mijn voorruit ermee te maken heeft 😉
( en frames is zonder komma….sommige mensen leren het nooit…)

12 thoughts on “verzendkosten = bezorgkosten??

 1. Misschien is dat wel je nieuwe roeping 🙂 bij deze bedrijven gaan werken en ze wijzen op spelfouten enzo 🙂 hihi..leuk logje!

 2. Ik vind dat zo slordig, spelfouten op officiële sites! Maar met die verzendkosten gaat het echt lekker daar, zo kan ik het ook!

 3. Dat staat inderdaad heel erg krom omschreven. Het komt over als een foetje, zodat mensen die snel lezen en de tekst niet op zich laten inwerken er als het ware overheen lezen en dus toch gewoon aan bezorgkosten vastzitten. Zo zit ik nu met een verjaardagscadeautje voor mijn vader. Die is van Friese komaf en wilde Dankert En Dankert graag op dvd. Ik meende het complete hele seizoen te hebben aangeschaft, op dubbeldvd. Nou zit ik met een dvd met één zaak verdeeld over twee of drie afleveringen en een cd-singel met de begintune in drie versies. Op de site gekeken of ik het retour kan zenden, maar helaas dat kan alleen als het artikel ongebruikt in de originele verpakking zit :S. Ik ga het nog proberen te gooien op ‘misleidend’, maar ik betwijfel of ik daar iets mee bereik.

 4. volgens mij betaal je echt geen verzendkosten. ze willen graag de zekerheid dat je betaald, dus als je voor(r)uit betaald, dan sturen ze het gewoon op en als je echt niet vooruit wilt betalen dan sturen ze het wel op, maar betaal je het rembours bedrag aan de postbode.
  ps ik word er helemaal zenuwachtig van of ik het allemaal wel goed schrijf 😉

 5. Je hebt helemaal gelijk Linda. En omdat de postbode dan het geld incasseert moet daar voor betaald worden. Je ziet ook vaak op sites waar je wel verzendkosten moet betalen dat “onder rembours” vaak duurder is dan wanneer je vooruit betaald.

  (en nu maar hopen dat al mijn d-tjes en t-tjes kloppen 😉 )

 6. Verzendkosten zijn niet handig. Bij verzenden of opsturen weet je niet of het aankomt. Bij bezorgen of afleveren wel.

 7. Volgens mij heeft Linda het verschil tussen voor(r)uit betalen en achter(r)uit betalen helemaal onder controle! En tussen voor en achter zit dan een verschil van 15 euro, als u begrijpt wat ik bedoel.

 8. Tja.. het staat natuurlijk aantrekkelijk als er staat dat je geen verzendkosten hoeft te betalen… maar het valt een beetje tegen als je uiteindelijk dus WEL verzendkosten moet betalen. Beetje raar..

 9. @SuzanneSuzanne(?):
  Maar dat hoeft tocht echt niet, die verzendkosten betalen, als je maar voorruit betaald, oh nee, vooruit betaalt. Zie Linda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *