uitleg twijfels

Vandaag belde de account manager van het IT-bedrijf waar ik gisteren op gesprek was. Hij wilde graag weten of ik inging op hun aanbod.

Ik heb mijn twijfels uitgelegd en gezegd dat ik die nog even wil laten spoken in mijn hoofd om de juiste beslissing te maken, maar:

* het is verplicht fulltime en ik wil liever iets minder werken dan 40 uren.
* het verdient fulltime net zoveel als ik nu krijg voor 3 dagen
* detacheringswerk past niet zo goed bij me omdat ik best lang moet wennen
* elke keer naar Bussum vliegen om daar te studeren als er geen opdracht is, trekt me ook niet.

Voordelen:
* ik heb dan een nieuwe baan
* ik kan kosteloos mijzelf verder ontwikkelen en bijstuderen
* na elke gehaalde module krijg je een (kleine) salarisverhoging
* na een bepaalde studie (MCSA geloof ik) krijg je zelfs een lease-auto

Dus…….wat te doen?

8 thoughts on “uitleg twijfels

 1. Tja Jolanda, ik begrijp je twijfels! Maar jij volgt toch ook zo’n re├»ntegratietraject? Wat adviseren die je dan?
  Zelf zou ik het ook moeilijk vinden. Maar je noemt een paar belangrijke “tegens”: het fulltime werken en het feit dat detacheringswerk niet zo goed bij past omdat je lang moet wennen. En eerlijk gezegd vind ik je “voordelen” niet zo sterk. Je kent jezelf het beste meid. Maar aan de andere kant, wat voor contract krijg je aangeboden, half jaar of jaar? Je kunt ook zeggen tegen jezelf dat je het een bepaalde tijd probeert om te kijken of het echt niet bij je past. En je doet ervaring op.
  Afijn, ik zou willen dat ik je een antwoord kon geven, maar helaas, je moet echt zelf beslissen.
  Succes!

  Groetjes, Annemarie

 2. Ehh tja een moeilijke keuze. Wat zijn precies je taken als je deze baan aanneemt?

 3. Ik zou eisen gaan stellen: of 40 met meer salaris of dit salaris voor bijv. 32 uur. Echt, je zit in een tijd dat je eisen kunt stellen en anders komt er snel weer wat anders in de IT. Leaseauto na MSCA, zul je net de pech hebben dat het pas na MCSA-2 is.
  Ik ging deze week op gesprek voor een functie van 40 uur en heb het volgende eruit gesleept: 36-urige werkweek verdeeld over 4 dagen en 1 uur werktijd per dag is reistijd en ik heb een salariseis neergelegd die ÔéČ800,= hoger is dan mijn huidige salaris. Heb nog nooit onderhandeld over salaris en heb dus hoog ingezet. Heb alles gekregen. Dus stel jij ook maar eisen en wacht anders op de volgende mooie vacature die voorbij komt.

 4. Nou, volgens mij zijn er meer nadelen dan voordelen……Om een lease auto hoef je het niet te doen, je kunt zelf wel voor een auto zorgen… Als je geen behoefte hebt om fulltime te werken dan moet je dat ook niet gaan doen, dat gaat je opbreken. Het salaris valt weinig over te zeggen, als je een compleet andere functie hebt, zul je toch ook rekening moeten houden met wat minder geld…..aangezien je vooropleiding er toch minder bij aansluit….
  Ik zou er niet aan beginnen, maar ja wie ben ik ???Hahahahaa ik ben toch wel het voorbeeld van goed gedrag wat betreft opleidingen en juiste beslissingen maken!! (…..)
  Je moet doen waar je je goed bij voelt en volgens mij is dat gewoon wachten op een volgende geschikte vacature…. Er zijn genoeg leuke banen hoor, je bent niet verplicht om de eerste de beste aan te nemen!! Ook moet je er zin in hebben en niet gelijk tegen een hoop nadelen stuiten!!
  Suxes met beslissen!

 5. Ik heb het gevoel dat de nadelen zwaarder wegen in dit geval dan de voordelen… Maar goed, jij moet de beslissing nemen. Lastig hoor. Sterkte.

 6. Moeilijke keuze!
  Maar, ik weet uit ervaring (een echtgenoot als ICT-er!) dat je moet blijven leren om bij te blijven!
  Ook de werkuren willen nog wel eens uitlopen naar de avond…..

  Sterkte met het nemen van een beslissing!!

 7. Als ik je bericht je zo lees, krijg ik het idee dat je nu neigt naar het ‘niet doen’.

  Vaak is het wel verstandig om naar zo’n gevoel te luisteren.

  Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *