The Hunger Games / De Hongerspelen

Zou jij kunnen overleven, alleen en in de wildernis? Wanneer alles en iedereen erop gebrand is dat je de ochtend niet levend haalt? Winnen betekent eeuwige roem en rijkdom. Verliezen betekent een zekere dood. De zijn begonnen….

Verslavend, overrompelend en onovertroffen: het laatste deel van de Hongerspelen-trilogie belooft een van de meest besproken boeken van 2010 te worden.

Vannacht had ik deel 3 van de trilogie uit.
Suzanne is geniaal.
De woorden overrompelend, verslavend en onovertroffen zijn zeker van toepassing.
Zelden zulke geweldige boeken gelezen.

Deel 1 komt binnenkort ook als … hier de trailer:

9 thoughts on “The Hunger Games / De Hongerspelen

 1. Doet me denken aan een japanse film
  Battle royal.
  Het idee dan verder niet.
  daarin word een schoolklas gekozen en ‘gedumpt met wapens op een eiland.
  Win or die
  kan er maar 1 overblijven, zijn er na 24 uur meer over dan gaan ze allemaal dood.

 2. Geweldig boek, deel 2 en 3 waren zaterdag niet bij de bieb 🙁
  Daar moet ik dus nog even geduld mee hebben.

 3. Prachtig, prachtig, prachtig. Ik vergelijk het met “Manhatan” van Rob Ruggenberg, voor degenen die van een stoer meisje houden als hoofdpersoon. Er zijn meer overeenkomsten, maar de boeken van Ruggenberg zijn realistischer en die van Collins zijn bijna sciencefiction.

 4. Eigenlijk val ik niet helemaal in de doelgroep (tieners) maar toch, na goede verhalen, begonnen aan het eerste deel van de Hongerspelen. De film heb ik (nog) niet gezien, dus dat heeft er ws aan bijgedragen dat het boek van begin tot eind spannend bleef. Vlot geschreven en dus (voor mij) ook vlot te lezen. Beter dan Twilight (die ik stiekem ook heb gelezen :)). Inmiddels de twee andere boeken op het ‘te lezen’ lijstje staan. Wellicht kunnen sommige stukken confronterend zijn voor tieners, maar gruwelijk wil ik het niet noemen. Ik zeg: een aanrader, maar niet voor onder de 12..

 5. In één woord een geweldig boek. Spannend en je kunt het bijna niet stoppen met lezen.
  Ik heb inmiddeld alle drie de boeken gelezen.
  Opbouw is goed en elk boek weer anders.

 6. Ik lees normaal geen boeken, ik kijk liever films. Het is 1 van de weinige boeken die ik met volle interessen heb gelezen.Ik vind het heel interessant omdat het een beschrijving geeft over hoe de toekomst zou kunnen zijn. Dat is 1 van de redenen dat het zo interessant is. Je leert de hoofdpersoon (Katniss) goed kennen, doordat ze steeds herinneringen oproept uit haar verleden. Ook het leven en de omgeving waarin ze leeft, is duidelijk. De spanningsopbouw vind ik perfect. Ik vind dat de voorbereidingen voordat ze eindelijk de arena ingaat wel wat lang duren, maar dat is nodig om Katniss goed te leren kennen en de wereld waarin Katniss leeft. Het is redelijk romantisch en soms wel verdrietig. De mensen uit Panem zijn doodsbenauwd dat hun kind de arena ingestuurd wordt en de dood tegemoet gaat. Het Capitool is wreed, eerst dwingt het kinderen tot de dood te vechten en vervolgens maakt het er een groot televisie-evenement van waar de bewoners van Panem verplicht naar moeten kijken. De deelnemers moeten naast overleven ook hun best doen om de kijkers voor zich te winnen. Rijke sponsoren kunnen namelijk spullen de arena in sturen om hen te helpen. Gruwelijke reality-tv.
  Katniss is een goede heldin. Ze heeft haar onhebbelijkheden, maar is tegelijk heel heldhaftig en sympathiek. Toen haar vader overleed in een mijnongeluk, kwam de zorg voor haar familie op haar neer. Ze leerde zichzelf jagen om haar gezin van voedsel te voorzien. Katniss is dus zeker geen watje. Maar een dier doodmaken is toch iets heel anders dan een mens.

 7. Ik heb ook de film gezien, het boek bevat meer details, maar persoonlijk vond ik de film leuker want ik hou meer van film kijken dan een boek lezen. Het beste is natuurlijk als je eerst de film ziet en dan het boek leest, want dan heb je een beeld van de personages en dat is altijd leuker.

 8. Het boek bevat inderdaad meer details want je komt ook de gedachten van de personages te weten die in de film slechts schaars zijn. Ik heb eerst de film gezien en toen pas het boek gelezen en ben blij met deze keuze. Indien ik dit andersom zou gedaan hebben zou de film mij teleur stellen denk ik. Na de afloop van het verhaal heb je onmiddellijk zijn om te beginnen aan het tweede deel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *