taal is zeg maar echt mijn ding

criteria:taalmijnding

‘Nee, het werd niks. Het was zo’n jongen die cola light drinkt. Dus.’

Een van de hoofdstukjes uit “ is zeg maar echt mijn ding” van Paulien .

Erg leuk boek met alle bijzondere, rare en interessante zaken uit onze taal. Paulien heeft in de finale van het Leids Cabaret festival gestaan, dus het is haar wel toevertrouwd het grappig en pakkend te schrijven.

Voor mij als erg leuk, al had ik wel een hoofdstuk over zij/hun verwacht. Ze schrijft er maar 1 zinnetje over. ( ik kan erg slecht tegen mensen die hun zeggen ipv zij, bijvoorbeeld: ‘Hun hebben een zwarte auto’. Als er nou gezegd werd ‘Hun kinderen hebben een zwarte auto’ ….maar dat is nooit zo…)

Houdt taal jou bezig?

9 thoughts on “taal is zeg maar echt mijn ding

 1. ik heb ook zo gelachen om dit boekje. Zo herkenbaar. Bij bijna elke uitspraak weet je wel iemand die het op die manier zegt. En zelf kom je er ook niet helemaal ‘schoon’ vanaf.

 2. Erg leuk boek. Het zit in mijn tas en vaak lees ik in mijn lunchpauze een paar bladzijden.

 3. Ik heb het boek ook pas gekocht. Ik kan namelijk ook erg over woorden nadenken. Dit komt na de hobby-opleiding van een half jaar filosofie. (ik deed een andere opleiding maar van de overheid moet je je horizon verbreden en iets anders een half jaar gaan doen, en dit leek mij wel lachen)
  Daar hebben ze me wel de ogen doen openen wat taal betreft. Erg grappig!

 4. Ja, ik kan mij storen aan “MSN taal” en dergelijke. Ik heb dit boekje al een paar keer in mijn handen gehad, maar ik denk dus dat ik het nu maar ga kopen!

 5. Ik had hem een tijd terug bij Paul de Leeuw gezien, en daarna heb ik hem gelijk gekocht. fantástisch vond ik hem!

 6. Taal houdt me bezig qua communicatie en etymologie, maar absoluut niet qua grammatica of kommanökerij. Kortom inhoud is voor mij belangrijker dan cosmetica.

 7. @Xiwel: dan is dit boek echt wel iets voor je hoor. Ze bespreekt erg veel zaken van gebruik in taal die apart/ bijzonder/ vreemd te noemen zijn enzo. erg leuk gebracht ook.
  Over kommaneukerij had ik het alleen.. en zij amper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *