sproeier

Ik heb 3 katten waarvan 1 (ex).
Allemaal schatten van katten alleen Fygo heeft 1 nadeel: hij sproeit.
Niet altijd, maar wel regelmatig.
Deze week was het vreselijk. Ik heb geen idee waarom hij het doet, maar vies ruikt het wel. Gisteren en vandaag ben ik dus het hele huis doorgegaan met een sopje op “kathoogte” om alles schoon te maken.
Hopelijk blijft het dan weer een tijd fris.

Weet jij iets tegen ?
Of iets waardoor hij na het schoonmaken niet meteen weer die plekjes besproeit?

9 thoughts on “sproeier

 1. De katten van mijn zusje deden het ook en alleen maar op MIJN kamer. Ik heb er zo’n hekel aan. Helaas weet ik geen oplossing.

 2. Niet met chloor schoonmaken, wat dat vinden ze juist lekker.
  Heeft de dierenarts geen tip/oplossing?

 3. Bij mij voor de deur wordt ook wel eens gesproeid door katten, maar niet meer want het schijnt dat ze een hekel hebben aan peper.
  Dus heb ik een peperbusje leeg gestrooit voor de deur en geen last meer gehad.

  Toedeloe -x-

 4. Als je de plekken schoonmaakt met schoonmaakazijn ruik je ze niet meer en heb je (om die reden) ook geen kans meer dat ze precies op dezelfde plek het weer doen.

 5. Toevallig kom ik op je log terecht en dit logje trok mijn aandacht, aangezien wij ook 3 katten hebben, waarvan 2 exkaters en helaas ook zo-nu-en-dan sproeiers.

  Azijn in het sopje is een tip, net zo als mispoes te koop bij bijv. Petsplace [heftige citronella geur]. Maar beide zijn alsnog niet fijn voor onze neuzen.

  Amoniak en chloor moet je niet gebruiken, dat trekt juist de aandacht te gaan sproeien… en dat is juist wat je niet wilt.

  Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *