spatiegebruik

Op het werk keek ik vaak teksten na op . Fouten die opvallend vaak voorkwamen: als woorden los gebruikt werden, terwijl ze aan elkaar geschreven moesten worden.
Maar als ik het verbeterde, werd het vaak daarna toch weer veranderd ( misschien vonden ze me te eigenwijs en wilden ze me niet steeds gelijk geven hoor, dat kan ik me best indenken 🙂 ).

Vandaag vond ik deze site.
Leuk, eenvoudig en logisch: www.spatiegebruik.nl
Vol voorbeelden van fout uit het dagelijks leven: reclame, kranten, tijdschriften, tv, enzovoort.
(met dit actuele voorbeeld van hoe het NIET hoort)
Ze hebben bovendien Twitter waar je de nieuwste foute voorbeelden kunt lezen en zien.

Val jij over verkeerd spatiegebruik of valt het je niet op?

2 thoughts on “spatiegebruik

  1. Hier heb ik een andere kijk op. Spatie- en koppelteken-gebruik is voor mij afhankelijk van het medium. Een boek vind ik daarbij anders dan een kranten-kolom of een website. Dat heeft met de kolombreedte te maken. Een smallere textvak leest prettiger, maar het is geen lezen als mensen van die belachelijk lange woorden als ‘fietswielventielslanggetje’ verzinnen. Dan heb ik liever een omschrijving of een extra koppelteken.

    Op veel websites (en vooral in brieven) worden teveel karakters in de breedte gebruikt. Eigenlijk vind ik dat tennisnek-probleem erger. Ook missen er te vaak alinea’s. Alles gaat als een onleesbare lap text door. In een boek kan dat, op een website jaagt zoets heel veel bezoekers weg.

    Wat dat betreft hebben de Engelstaligen het een stuk eenvoudiger. Zij bedenken niet van die lange woorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *