Ruïne van Brederode

Aangezien de Tally Ho afgelast werd vandaag zijn we maar wat cultureels gaan doen: met zijn allen (Ro, ik, 2 buurmeisjes en de beide logeernichtjes) naar de Ruïne van Brederode.

Ettelijke keren langs gefietst, maar nog nooit doorheen gelopen, de trappen beklommen, uit de ramen gekeken, over de muren gelopen.
Tot vandaag.

Toch wel boeiend hoor, een van de oudste kastelen van Nederland dat al in de 15e eeuw werd verwoest door de Spanjaarden.

Ben jij wel eens in een geweest?

6 thoughts on “Ruïne van Brederode

 1. Hier in Limburg stikt het van de kastelen. Ik ben gids geweest in kasteel Hoensbroek.

 2. We hebben net anderhalve week gekampeerd op (het terrein bij)een kasteel in Normandie. Verder zijn we ook nog bij een aantal kastelen geweest, ga ik de komende dagen over bloggen.
  Nog bedankt voor het doorgeven van de award, lief dat je aan me dacht. Ik doe er verder even niets mee als je het niet erg vindt, lijkt me iets teveel op een ‘stokje’ of een kettingbrief naar mijn smaak… maar wel leuk dat je me genomineerd hebt. Groeten Amarins

 3. Volgende week gaan wij naar ruine brederode om foto’s te maken. (privé workshop)
  En in september gaan we naar een kasteelapartement in Frankrijk!

  Fijne avond!

 4. Dat is een rare vraag. Althans.. je bent toch wel een cultuurbarbaar als je nog nooit van je leven in een kasteel bent geweest, vind ik.

  Toen ik al zeer jong was, wilde ik elk kasteel bezoeken die ik vanaf de snelweg zag. Ik begon dan echt te schreeuwen in de auto van enthousiasme, dus mijn ouders stopten ook altijd bij élk kasteel. Heb er dus waanzinnig veel gezien 🙂 Europa is het continent van de kastelen (duhu), dus ik kan mijn hart altijd goed ophalen.

 5. @Sheila; Nou dan ben ik dus een cultuurbarbaar, althans, il ben alleen maar in het Muiderslot geweest en in een jeugdherberg wat ooit een kasteel was, maar wat omgetoverd was naar een youth hostel en dus behoorlijk aan onderhoud toe was.

  dit was dan mijn 3e kasteel…

 6. Ik ben wel eens in een kasteel geweest. Meerdere malen zelfs en ik vind het altijd prachtig. Kan me dan niet voorstellen dat er ooit mensen hebben gewoond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *