pensioenperikelen

Vanavond kwam er weer een adviseur van een pensioenbedrijf waar ik een opbouw (Pensioen ). Die mij verkeerd hebben voorgelicht waardoor ik nu een hele foute polis heb die ik niet van de belasting kan aftrekken.
Waar ik dus vanaf wil en mijn geld terug.

Maar dat gaat dus niet zeggen ze. Dat Aegon (waar zij mijn pensioen hebben laten regelen) kosten heeft gemaakt voor mij en dat ik die kwijt ben. Dat ik het beter kan laten staan.

Maar als ik een keuken koop en hij blijkt niet te passen ook al heb ik de goede maten doorgegeven, dan stuur ik hem toch ook retour en wil ik mijn geld terug!!!

Kan iemand me vertellen waarom het in dit geval dus niet kan?!?!

7 thoughts on “pensioenperikelen

 1. Als jij kunt aantonen dat zij de fout gemaakt hebben, is het een vrij simpel verhaal. Als jij daadwerkelijk je handtekening onder iets hebt gezet, waar je het achteraf niet mee eens bent, wordt het moeilijker.
  Het verhaal van de keuken gaat dan ook niet helemaal op.
  Stel: je gaat naar de IKEA gaat en gaat daarheen om een keuken te kopen voor een ruimte van 3 meter lang. De verkoper verteld jou dat de keuken van 2,5 meter mooier, beter en goedkoper is. Vervolgens bestel je deze keuken op aanraden van de verkoper, dus ben jij diegene die de foute beslissing maakt. Je wist immers dat je een keuken van 3 meter moest hebben.

  Heeft in dit geval, diegene die jou voorgelicht heeft er een aanmerkelijk (persoonlijk) belang bij om jou de verkeerde polis te verkopen (de niet aftrekbare), dan kun je dat aantonen en kun je vrij eenvoudig je geld terugkrijgen.

 2. @Bas: ik weet niks van pensioenen. Ik heb een “expert” gevraagd het voor me te regelen. Die expert was een prutser en daardoor kan ik in de problemen komen. Ik wil dus dat de fout hersteld wordt door het bedrijf waar de expert voor werkte. Lijkt mij een logische zet…afwachten hoe het afloopt.

 3. Als het je pensioenpolis tot stand is gekomen via een werkgever (wat meestal het geval is), laat dan de werkgever het opknappen. Ik heb de indruk dat dat bij jouw niet het geval is maar dat je het zelf met een pensioenbedrijfje hebt geregeld waar een ex? medewerker jouw foutief geadviseerd heeft. In dat geval dat bedrijfje verantwoordelijk houden en als dat niets oplevert, dan zelf contact opnemen met Aegon. Die zullen ook je pensioenpolis kunnen aanpassen als oplossing. Maar doe dit allemaal per brief. Ga niet bellen of mailen, want dan heb je geen bewijzen.

 4. Je kan er dus wel van af zoals je het beschrijft. Dat aegon dan de gemaakte kosten in rekening brengt lijkt mij logisch. Het kost je dan wat geld maar dan ben je ook van het contract af. Volgende keer beter EERST het contract zeer goed lezen voordat je ondertekend.

  Vanaf hier valt zo ook niet te zien wat er exact in die brief heeft gestaan. Jij geeft aan dat aegon zegt dat je het BETER kan laten staan, maar dat wil toch niet zeggen dat je je aan dit advies hoeft te houden van aegon!!

  Ligt er ook aan hoelang het contract al loopt. Misschien kan je aan aegon berichten dat je graag van het contract af wil en of ze met een voorstel willen komen waarin tevens hun gemaakte kosten staan vermeld.??Zo kan jij hier ja of nee tegen zeggen om het contract te ontbinden.

 5. Offtopic; Jolanda, jij houdt toch van arthousefilms? Mag ik je Bin-Jip aanraden? Hij komt vanavond op Nederland 2, om 23:35. Het is één van mijn favoriete films. Het is een Zuid-Koreaanse film, waarin bijna niet wordt gesproken.

 6. Vuurzee wordt morgen herhaalt om vijf over twaalf. En Ghost Whisperer wordt vanaf morgen ook weer uitgezonden (seizoen 4). Ze werken met dubbele afleveringen.

 7. Ah wij hebben ook ooit zoiets bij de hand gehad en een boze brief gestuurd. Toen werd de afspraak geannuleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *