Parijs – Paris

parijs21 en 22 september: onze Parijs-dagen.

Vandaag had Ro zijn G1 aanstaan en daardoor kan ik een mooi plaatje laten zien van waar we geweest zijn: (klik erop)

Nou ja; waar Ro geweest is.

Ik hobbelde er wel achteraan hoor, maar zodra we op “bezienswaardigheid” van bestemming waren, zocht ik een stoepje/ paaltje/ bankje/ grasveldje met schaduw op en ging ik mijn boek lezen. (een boek van bijna 500 pagina’s in 1 dag uit? geen probleem!)

Ik heb een heerlijke dag gehad 🙂

Wat tips:

– koop een dagkaart voor de Metro van 8,80 euro p.p. voor het centrum van Parijs. Je krijgt er een kaart van Parijs bij.

– De metrohalte Abbesses bij de Sacre Coeur heeft een lift naar boven: neem die….ook al staat er een rij voor. Er mogen 100 mensen in die lift: proppen maar!

– Trek goedlopende schoenen aan.

– ‘s Avonds bij de Eiffeltoren begint elk uur de toren te knipperen. Gaaf gezicht. Tevens is het op het grasveld ernaast supergezellig als je de mannetjes negeert die steeds komen vragen of je bier/ sigaretten/ wijn/ eiffeltorensleutelhangers-met-knipperlichtjes wilt kopen.

– Vergeet de batterijen van je camera niet op te laden….. (ro heeft 5 accu’s en had precies de slechtste/leegste 2 mee genomen vandaag)

Ben jij wel eens in Parijs geweest?

1 thought on “Parijs – Paris

  1. Nee nog nooit. Ik ben al in heel veel grote europese steden geweest voor een stedentrip, maar Parijs trekt me nu eenmaal wat minder. Waarschijnlijk omdat ik frans gewoon geen fijne taal vind. Maar ik kom er vast ooit nog eens, want het is wel een stad waar je minstens eens in je leven moet komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *