moeilijk boek

Al dagen en dagen ben ik bezig in een . En het schiet maar niet op. Normaal lees ik 1 boek in een dag of 3. In dit boek ben ik al 10 dagen bezig en het einde is nog niet in zicht.

Waarom deze zo lang duurt? Omdat het zo’n zielig boek is dat ik bij elk hoofdstuk wel een paar keer moet . En aangezien ik veel in de bus lees, lees ik maar iets minder, anders blijf ik .
Vandaag neem ik er tijd voor, mijn wangen en ogen zijn rood, mijn trui nat.
Maar genieten is het wel.lovely-bones-book
Welk boek ik lees?
The Lovely Bones van (Nederlandse titel is De wijde hemel)
Er is ook een film van en die was ook geweldig. Ik ga hem gauw weer kijken als het boek uit is.

Huil jij wel eens tijdens het ?

het verhaal:
Het zijn de argeloze jaren zeventig, toen er nog geen foto’s van vermiste personen op de televisie werden getoond. In 1973, het jaar waarin Susie Salmon van de aardbodem verdween, geloofde men niet dat deze dingen werkelijk konden gebeuren, zo vertelt Susie ons.
Susie – een luchthartige maar vroegrijpe tiener – beschrijft de gebeurtenissen rond haar dood, en de vreemde nieuwe wereld waarin ze zich bevindt.
Met pijn en verlangen ziet Susie vanuit de hemel toe hoe ontreddering haar achterblijvende familie treft: terwijl haar vader ronddoolt om de vermeende moordenaar van zijn dochter op te sporen, verzint haar broertje in alle eenzaamheid een imaginair zusje en glijdt Susie’s moeder langzaam weg van haar gezin. Maar gaandeweg blijkt dat er in Susie’s afwezigheid ook een nieuwe kracht schuilt, die de breekbare familiebanden opnieuw en voorgoed met elkaar verbindt.

1 thought on “moeilijk boek

  1. Als een verhaal mij een reden geeft om te huilen, dan huil ik. Gelukkig heeft vriendlief dan ook door dat ie me met rust moet laten en niet moet gaan vragen waarom ik aan het huilen ben 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *