mijn boeken

Gelezen bij Zo Saar en als boekenwurm kan ik het natuurlijk niet laten ook mijn bijzondere even te noemen.
Het zijn vooral boeken van vroeger die ik me nog herinner of die erg veel indruk op me gemaakt hebben. Mijn lijstje zal ook wel iets langer zijn dan bij Zo Saar:mammanobebisen

– Meme lytse wildeman – Barbro Lindgren (1980)
Nu bekend als de “Jentsje” boekjes, maar deze was er al voor de Jentsje boekjes hier kwamen. Heerlijk Fries en supergrappig. Staat in mijn kast.
Over baby die zo stout is dat zijn moeder er grijze haren van krijgt…

– Ik ben zo boos dat ik niet meer weet wat ik doe-boek – G. Frisen & P. Ekholm
Dit boek heb ik echt –tig x bij de bibliotheek geleend. Toen ik amper kon schrijven, schreef ik dit boek over in een schrift met een groene fineliner. Het boek heb ik nooit meer gezien en gevonden, maar het zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. Vooral omdat ik zelf een “kwestie” met boos zijn / worden heb.

– Pluk, Pluis en Molletje – Martine Blanc (1980)
Staat in mijn boekenkast. Ooit gekregen van mijn tante Annemieke. Prachtige tekeningen. Gaat over een hond en een muis die vriendjes zijn. Hond is ook vriendjes met de kat, maarja de kat jaagt op muizen, dus vriendjes worden zal niet gaan. Toch gaan ze het proberen…

De kinderkaravaan – An Rutgers van der Loeff
Weer een tranentrekker van de bovenste plank en nog waargebeurd ook. Groepje Emmy-von-Rhoden-Stijfkopje-5082119kinderen moet rond 1840 een heel eind reizen door Noord-Amerika, zonder hulp van volwassenen en geld. Dat is niet makkelijk en ze komen ook voor diverse moeilijkheden te staan.
In mijn bezit.

Alan en Naomi – Myron Levoy (1981)
Al eens een logje over gemaakt. Hartverscheurend mooi oorlogsboek.

– Stijfkopje – Emmy von Rhoden (voor 1900)
Ook zoooo vaak gelezen omdat het zo lekker ouderwets is en ik gek ben op boeken over kostscholen enzo. Staat in mijn boekenkast. Ik had het al toen ik eigenlijk nog te jong voor het boek was. Tobbejas-Riwka-Bruining-7089552

– Tobbejas – Riwka Bruining (1974)
Heel bijzonder boek over een heel bijzonder jongen: Tobbejas. Met aparte tekeningen en vreemde avonturen. Had ik ook al toen ik het boek eigenlijk nog niet goed kon lezen.

– Kinderen der sloppen – J.P. Zoomers-Vermeer (1950)
Gelezen bij mijn opa en oma toen ik daar een zomer logeerde. Tranen met tuiten gehuild. Zo zielig. Maar heeft een blijvende indruk gemaakt en toen mijn opa en oma er niet meer waren, kon ik het boek krijgen. Onbetaalbaar geschenk.
Gaat over 4 kinderen uit 1 gezin. Het boek heeft 4 delen, met elk deel het verhaal van 1 van die kinderen. Armoe, straatleven, familie en veel leed.

Het midden van de wereld – Andreas Steinhöfel (2005)
Zo een prachtig verhaal. Aanrader voor iedereen. Staat in mijn boekenkast en zal er waarschijnlijk nooit meer uit verdwijnen.

Ken je 1 of meer van mijn boeken??

2 thoughts on “mijn boeken

  1. Leuk dat je hem hebt overgenomen =). Ik ken geen van je boeken, ga eens kijken of ik wat kan lenen 🙂

  2. gehehe ik ken echt geen van de boeken op je lijstje.. maar ze zijn dan ook allemaal (behalve die van 2005) voor mijn tijd geschreven. Miss dat het daaraan ligt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *