maxi loco

Al jaren spaar ik .
Dat is oud educatief leermateriaal wat ook wel op scholen als extra materiaal werd gebruikt.
Je had destijds 3 versies:
1. mini : doosje met 12 en een boekje met losse kaartjes die je in het doosje moest leggen. Voorbeeld
2. mini loco: doosje met 12 blokjes en een boekje. Voorbeeld
3. LOCO: doosje met 24 blokjes en boekjes. Voorbeeld

Sinds begin jaren ’80 is LOCO niet meer verkrijgbaar. Doodzonde vond ik dat altijd. Daarom ging ik het sparen. Ik heb zo goed als alle boekjes die ooit uitgegeven zijn in NL en ben door gaan sparen met boekjes uit B en D.
ik verkoop de boekjes ook (ingescand) op cd, zodat mensen en vooral kinderen er toch mee kunnen werken.

Maar vandaag kwam ik er achter, dat ze LOCO per 18 augustus 2008 weer gaan uitbrengen. Dit keer onder de naam “”.

Super!!!

Nu zijn deze soorten loco er:
1. loco: doosje met 6 blokjes en boekjes. Voorbeeld
2. mini loco: doosje met 12 blokjes. Voorbeeld
3. loco: reisversie met 6 opdrachten. Voorbeeld
4. Maxi Loco. Voorbeeld

Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik denk dat er weinig taalboekjes zullen komen, aangezien de nieuwe boekjes die nu gaan komen, exacte kopieen zijn van Duitse boekjes die ik ken….Ik gok dus ook dat de nieuwe LOCO dozen hetzelfde zijn als de Duitse nu zijn 😉

Ken jij LOCO?

12 thoughts on “maxi loco

 1. Ik ken het wel. Volgens mij kregen we het op school ook wel is te doen. Maar hoe het precies werkte weet ik eigenlijk niet meer.

 2. Toen ik klein was hadden ze dat nog niet. Mijn kinderen hebben er wel veel mee gedaan. Waar die doosjes gebleven zijn weet ik niet.

 3. He jojootje
  Ik lees inmiddels al jaren(goh wat vliegt de tijd) je weblog, en heel af en toe reageer ik eens.
  Je weblog blijft leuk, je schrijft echt grappig. En ben blij voor je nu een leuke baan hebt waarbij je het ook naar je zin hebt.
  sinds een tijdje heb ik een webwinkel met apart (leer) spellen (helaas geen loco:()
  maar aangezien jij wel van ‘aparte’ dingen houd moet je maar eens een keer kijken op http://www.actiefspeelgoed.nl en dan vooral de categorie ontdekken!

  Ben benieuwd wat je ervan vind!

  Gr Peggy

 4. @PEGGY: ben jij een peggy waar ik wel eens een kopfoto en/of avatar voor gemaakt heb?
  Ja de tijd vliegt 🙂

  Mooie site heb je, met prachtige spullen die je niet vaak ziet ( bal in bal, spelletjes, spelkleden) jammer dat ik geen juf meer ben dan had ik het misschien voor mijn klas kunnen gebruiken!

 5. Ik ken LOCO wel. Vroeger heb ik er ook mee gewerkt, thuis. Jij kunt dus weer naar hartelust gaan LOCO’en en gaan sparen 🙂

 6. Ik zat vroeger altijd te glunderen als we mochten/moesten loco-en!
  Was het helemaal vergeten, LOCO, leuk dat je me eraan herinnerd! En dat nog wel opijn eerste bezoekje aan jou weblog. Ik zet je in mijn favorieten 🙂

 7. Op mijn stage word gewerkt met mini loco. De kinderen vonden het altijd leuk als ik zelf een nieuwe had gemaakt.

 8. Ik heb vroeger, thuis, heel veel met loco gespeeld. Een paar jaar geleden kwam ik een boekje tegen voor de grote loco op een rommelmarkt. Meteen gekocht, maar vervolgens kon ik nergens een doos kopen (alleen heel duur op marktplaats). Vandaag kwam ik er toevallig achter dat het weer gemaakt wordt. Leuk! Ik heb meteen een doos besteld. Alleen worden er nu nog maar 5 boekjes (allemaal rekenen) uitgegeven. Maar dat zal wel meer worden in de toekomst denk ik. Voorlopig internet maar afspeuren op zoek naar oude boekjes… Mijn dochters zitten in groep 4 en 6, dus precies de goede leeftijd om er vele uren plezier van te hebben.

 9. Weet jij trouwens of je de oude boekjes met de nieuwe doos kunt gebruiken? Ik zie op de foto van de nieuwe doos nl geen nummers meer op de vakjes in de deksel staan. Of staan ze juist in de bodem?!? Ik weet het niet meer.

 10. Sinds kort zijn er ook nieuwe taal en aardrijkskunde bij Noordhoff uitgevers. Als je mini loco intypt kom je er van zelf

 11. Kunt U mij mailen hoeveel zo’n ingescand boekje kost, zoek alles voor groep 4, leeftijd 6 t/m 8 jaar.Heb 24 steentjes en die van 12 steentjes.

  Alvast bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *