koffie

Sinds een paar weken komen er af en toe buurkinderen over de vloer hier. Een van de buurkinderen is een meisje van 3.
Al een paar keer heeft ze gevraagd of ze een kopje koffie mocht.
Nadat ik gecontroleerd had of ze dat wel echt mocht drinken, kregen de buurkinderen een echt bakkie senseo 😉

Erg apart vind ik dat hoor, kleine kinderen die koffie drinken.

Zelf heb ik het nooit gelust. Koffie komt er bij mij echt niet in. Ik krijg het niet weg.
Ook prik kreeg ik pas na mijn 8e geloof ik. En dan nog alleen maar in het weekend.

Lust jij koffie?
Dronk je het als kind ook al?

9 thoughts on “koffie

 1. koffie schijnt niet zo goed te zijn voor kinderen. Ik zelf drink het vanaf mij 12de ongeveer, maar de laatste par jaar pas echt veel. ik heb net zo lief thee, vind ik nog lekkerder!

 2. Ik lust koffie ja maar niet teveel 🙂 ’s ochtends begin ik met een lekker bakkie Senseo maar ik drink ook vaak thee. Vriendjelief lust ook geen koffie daar krijgt hij ook buikpijn van! Ik vind het heerlijk. Fris kreeg ik ook nog niet op zo’n jonge leeftijd. Gezellig die koters over de vloer!

 3. Ik heb nooit koffie gelust… tot ik ging werken. Toen werd duidelijk dat je zonder stevige bak koffie ‘s-morgens echt geen les kon geven. Later ben ik nog van de suiker afgeraakt, dus het resultaat is dat ik zwarte koffie ben gaan drinken. Want melk lust ik nu nog steeds niet!

 4. Ik lust wel koffie, maar vind lang niet alle koffie lekker. Er bestaan zo veel verschillende soorten koffie. De lekkerste drink ik iedere vrijdag als ik samen met mijn vader ga lunchen na het zwemmen :). Als kind lustte ik nog geen koffie, wel Franse kaas, waar veel volwassenen ook van opkeken.

 5. Mijn koffie carriere begon op mijn 16e toen we in de pauze koffie kregen bij een jeugdclub waar ik bij zat.

  Eerst met melk en suiker. Later tijdens mijn studie door pure luiheid (de melk en suiker lagen aan de andere kant van de kantine) ben ik overgestapt op zwart en nu hoef ik het ook niet anders meer 😀

 6. Ik heb geen idee wanneer ik echt aan de koffie ben begonnen. Op de Mavo hadden we een koffieautomaat, maar daar heb ik nooit gebruik van gemaakt. Voor mijn 12de kreeg is steevast van mijn ouders te horen dat ik van koffie een blauwe buik kreeg. In die tijd hoorde ik het ook andere ouders tegen hun kinderen zeggen. Als ik jonge kinderen op visite heb vraag ik meestal eerst of ze een glas limonade lusten. Vaak is dat zo en geeft dat het minste gezeur met de ouders. 🙂

  Toen ik mijn stage bij de Shell liep was mijn koffieinname op een hoogtepunt. Ik schat het op 2 liter tijdens de kantooruren.

  Nu drink ik alleen ’s morgens redelijk slappe koffie. Senseo vind ik vaak niet lekker. Echte espresso na een restaurantmaaltijd doe ik nog wel eens.

 7. Koffie: ja dat dronken we wel. Maar dat is niet iets wat ik de kinderen voorzet hoor.
  Soms vraagt 1 van de kinderen er wel om. Maar dat krijgt ze het net zoals ik het thuis ook kreeg.
  Melk met een drupje koffie. Gewoon voor de smaak.

 8. ik ben pas bij mijn huidige werkgever echt koffie gaan drinken. Daarvoor dronk ik het maar heel af en toe, vond het eigenlijk niet zo lekker. Nu kan ik espresso en cappucino halen of een ‘extra sterk’ uit de automaat en lust ik het wel.
  Senseo vind ik dan weer erg vies.
  Wel apart dat een kindje van 3 het lust trouwens.
  Berber en ik hebben gisteren genoten van de cd’s die we van jou gekregen hebben, ze vind de muziek erg mooi en lacht om de grappige instrumenten. Het speeldoosje/poesje spelen we nu ’s avonds voor ze gaat slapen af, die vind ze ook erg mooi klinken!

 9. Of ik het nog zou kunnen, koffieloos-leven, betwijfel ik. Op mijn werk hebben we heerlijke cappucino of koffie-zwart in een masjientje waar ik gráág voor omloop, alles beter dan oude uit de container of senseo (heb ik nix mee, yuk!). Het heeft bij mijzelf wel lang geduurd voor ik het lekker vond, maar dat kwam gewoon omdat ik ‘gewone’ koffiemelk vies bleek te vinden 🙂
  Maar ik geef mijn kinderen (8 & 4) echt geen koffie hoor, zelfs geen cafeïnevrije! En grappig genoeg hoeven ze ook geen drinken met ‘prik’, zelf vond ik dat ook lang vies. Nee, die van mij drinken liefst water, dubbelfriss of ranja, of melk! Hihi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *