Koehandel

Mijn buurmeisje komt meerder keren per week bij mij LOCO doen. Om extra te oefenen met rekenen en taal en engels. Maar sinds ze er achter is dat ik een goed gevulde spelletjeskast heb, doen we dat ook vaak. jeugdscrabble, De betoverde doolhof, Meander, Carcassonne, Skip Bo, Quizt’t, alles is al gespeeld.koehandel

Nu heeft ze deze week zelf een spelletje gekocht: Koehandel.

Erg leuk spel ( als je het eenmaal doorhebt, want de spelregels zijn niet helemaal duidelijk) maar het is vanaf 3 spelers.
Dus al 2 avonden zit haar vader/ mijn buurman ook bij mij thuis, om samen Koehandel te spelen.

Gezellig hoor!

Doe jij nog wel eens gezelschapsspelletjes? Welke?

7 thoughts on “Koehandel

 1. Wij doen heel veel spelletjes. Catan is de absolute favoriet, maar ook Skip Bo, Set, Phase 10 etc worden regelmatig uit de kast gehaald.

 2. De laatste keer voor mij was een paar weken terug toen ik met mijn zusje een avond Triominos gespeeld heb.

 3. Het kaartspel an De Kolonisten heb ik bijvoorbeeld. Ik speel af en toe wel een spelletje. Heb laatst het bonenspel gekregen.. Ik snap nog niet echt hoe het moet.. moet het toch maar eens gaan opzoeken. Ken jij het?

 4. Wij doen regelmatig carcassonne. We hebben nog veel meer spelletjes, maar carcassonne met alle uitbreidingen blijft wel favoriet (niet de graaf trouwens.. en niet altijd de toren, en de draak, fee en jonkvrouw blijven ook vaal in de doos..)
  Koehandel heb ik ook, maar die vind ik toch wel heel ingewikkeld!

 5. De kolonisten van Catan + zeevaders, Carcassonne en stratego zijn mijn favo spellen.

  Sinds kerst hebben de kids de nieuwste versie van Levensweg met livepod…wat een verschrikkelijk prutspel!

  Nee doe mij maar de ‘ouderwetse’ bordspellen 😀

 6. Ik hou niet zo van spelletjes dus speel het bijna nooit. Dan moet ik er echt zin in hebben en dat komt bijna nooit voor. Dit spelletje ken ik ook niet.

 7. Van de Sint hebben wij het spelletje ‘Regenwormen’ gekregen. Groot succes! Je moet met 10 dobbelstenen gooien en dan op een bepaalde manier punten verzamelen die je dan kan inwisselen voor ‘regenworm-stenen’. Voor kinderen die al kunnen rekenen, maar nog wel wat oefening kunnen gebruiken heel geschikt. Mijn dochters van 7 en 9 vinden het prachtig. Vooral omdat je ook stenen van elkaar mag pikken. Het ene moment ben je daardoor aan het winnen, het volgende moment ben je alles kwijt. Ik kan het zeer aanraden, en het kost nog geen tientje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *