kijkshop op vingers getikt

Vorige maand had ik een logje gemaakt over de folder van de kijkshop.

Vandaag kwam dit in het nieuws:

 

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft de Kijkshop op de vingers getikt voor een folder die rond moederdag verspreid werd en die een pagina bevatte die gewijd was aan seksspeeltjes.

Omdat de folder ”voor kinderen bestemde suggesties voor Moederdaggeschenken” bevat, heeft Kijkshop volgens de RCC ”reclame gemaakt in strijd met de goede smaak en het fatsoen.” 

De Kijkshop was niet aanwezig bij de behandeling van de zaak. Het bedrijf vond een eerdere mededeling dat in de toekomst afgezien wordt van erotische artikelen in reclamefolders, toereikend. Eerder liet de Kijkshop weten dat het niet de bedoeling was kinderen ertoe aan te zetten seksartikelen voor hun moeder te kopen. Het was gericht op mannen die cadeaus voor hun vrouw wilden kopen. Bovendien stelde het bedrijf dat bij drogisten en bedrijven als MediaMarkt ook seksartikelen in de schappen staan.

 

 

De kijkshop heeft het duidelijk niet begrepen.
Tenminste:

* moederdag is voor moeders, dus de doelgroep voor de folder zijn de kinderen van de moeders. Niet “vaders”, zoals de Kijkshop zegt.
* erotische artikelen in folders laten zien vind ik geen probleem, als kinderen dat toch zien, kan je ze heus wel afwimpeen met een of ander argument
*  Dat winkels seksartikelen in de schappen hebben staan, vind ik ook geen probleem. Als dit bij een speelgoedwinkel zou zijn, zou ik dit wel raar vinden.
Net zoals ik dus vind dat seksartikelen in een folder voor kinderen zetten, niet kan.

Wat is jouw mening?

1 thought on “kijkshop op vingers getikt

  1. Sommige kinderen zijn te klein om zelf een kadootje voor hun moeder te halen. Maar zo’n kind laat je dan geen vibrator oid geven. Ook als je moeder op leeftijd is, blijft het een ongeschikt kado…. Hahahahaha ik zie mezelf mama al een speeltje geven, hahahahaha!!!

    Ik ben dan ook van mening dat het ongepast is zoiets in een moederdag folder te zetten.
    Maar zoiets kan wel in een folder, het staat toch in de gidsen van de wehkamp ed???

    Het moet wel bij de winkel passen. Ik hoop niet dat het bij ons strax ook in de schappen ligt….
    En ik vraag mij af of de drempel laag genoeg is om zoiets gewoon bij bv de kijkshop te gaan halen….per post is toch veel anoniemer, niemand die er achter komt en je hoeft je niet ongemakkelijk te voelen bij het afrekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *