kerstkaarten en achternamen

Ro en ik zijn getrouwd. Had voor mij ECHT niet gehoeven, maarja, voor hem was het belangrijk, dus ben ik maar een schatje geweest en heb ermee ingestemd.
Wel heb ik mijn gehouden.

ALLEEN SCHIJNT ZIJN EN MIJN FAMILIE DAT TE ZIJN VERGETEN!!!!
(of ze negeren het feit, dat kan natuurlijk ook)

Zo frustrerend om alle kerstkaartjes op Ro’s naam te zien binnenkomen… boehoe Huilende emoticon

3 thoughts on “kerstkaarten en achternamen

 1. lol.. bij mij is het juist net andersom; vriendlief en ik zijn dus niet getrouwd maar volgens sommige familieleden draag ik wel zijn achternaam =D

 2. Wij zijn ook getrouwd en ik heb er bewust wel voor gekozen om de achternaam van mijn man aan te nemen. Mij ergert het dan weer dat ik bij verschillende instanties steevast met mijn meisjesnaam wordt opgeroepen. Ik begrijp dat het voor het systeem handiger is om vrouwen op meisjesnaam in te schrijven (i.v.m. de vele scheidingen heden ten dage) maar je kunt wel noteren dat iemand de naam van haar echtgenoot gebruikt en diegene dan ook zo aanschrijven en binnenroepen.
  Zo zie je maar, ieder zijn eigen ergernissen! 🙂

 3. Van mij heb je geen last. Ik stuur alleen Nieuwjaarskaarten, dus na de Kerst.

  Maar het is sowiso onzin. Wat op de enveloppe staat is voor de postbode. Die heeft alleen een postcode en huisnummer nodig en ter verificatie een naam die ook op de voordeur staat. Als jouw achternaam op de voordeur of brievenbus staat, dan is het handiger om jouw achternaam op in het adres te vermelden.

  Wat vervolgens in de kaart staat is voor jullie zelf. Maar vaak houden mensen het dan bij een voornaam of niets. In dat geval is de kaart voor alle bewoners achter het adres.

  Mijn oomzegstertje heeft overigens ook zo’n lastige constructie. Zij en haar kind voeren een andere achternaam dan haar, die wel de vader is. En vanwege dit logje heb ik voor de gein eerst familie neergezet met daarachter haar en zijn achternaam onder elkaar. Want stel je voor dat ik eerst zijn en dan haar naam schrijf of omgekeerd. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *