hypotheek

Bijna 5 jaar geleden hebben we het huis gekocht waar ro en ik nu nog steeds in wonen. Destijds hebben we een hypotheek gekozen die 5 jaar vast stond qua rente.

Nu zijn we vandaag uitgenodigd door de Hypotheker om naar een nieuwe / vervolghypotheek te kijken.
Ik ben erg benieuwd.
Voor mijn gevoel hadden we 5 jaar geleden beter voor meerdere jaren de rente vast kunnen zetten, maar misschien valt het mee.

Hopelijk gaan de kosten iets omlaag!

Voor hoeveel jaar heb jij je hypotheek vast staan? (i.v.t.)

*update*
Het was zonde van mijn tijd…pfffff
Omdat we nog geen aanbod hebben gehad van onze huidige hypotheekverstrekker was er niks te vergelijken en alleen maar “hypothetisch” een hypotheek te bekijken. Grrr..waarom bellen ze dan voor een afspraak als ze dat weten?!?!?!?

6 thoughts on “hypotheek

 1. Wij zijn dus helemaal geen gokkers, en al zeker niet met ons huis. Toen wij ons huidige huis kochten was dat net voordat de euro zou komen. Omdat het heel onzeker was wat dat ging doen met de rente, hebben wij er toen voor gekozen om onze rente voor 20 jaar vast te zetten. Ik vind het prima hoor, hoef ik me er ook voorlopig geen zorgen om te maken!

 2. Tsja…
  Wij hebben een risico genomen door bij een dalende rente de rente/aflossing 15 jaar vast te leggen…
  Het scheelt in elk geval 10 jaar wervende telefoontjes 😛

 3. Wij hebben een jaar geleden de boel vast gezet voor 20 jaar!
  Twee jaar daarvoor hebben we een hypo gehad met 1 jaar rentevast, maar dat werd als snel (na het 1e jaar) duurder, de rente van jaar 1 was een lokkertje en daarna ging het tarief flink omhoog!
  Nu zitten we nog 19 jaar op 1 en het zelfde maandbedrag en dat geeft echt ontzettend veel rust!

  Heel veel succes met het maken van je keuze, wij zijn blij dat we er pas over dik 18 jaar weer naar hoeven kijken (tenzij we verhuizen, dan eerder, maar er zijn geen plannen in die richting!!)

  Fijn weekend,
  Groetjes Nicole

 4. hoi wij hebben de rente 1 jaar vast nu al 4 jaar en dat gaat goed, ook al stijgt de rente je moet goed naar het gemiddelde blijven kijken. en je moet het financieel en mentaal aan kunnen als de rente stijgt.

 5. Onze hypo staat voor 10 jaar vast. Dat leek ons een goed compromis. Nu werd die keuze een paar jaar geleden ook wel vergemakkelijkt door de rentestand: die was lager dan die van onze vorige hypotheek (die was ook 10 jaar vast, trouwens). Denk er trouwens om dat als je overstapt naar een andere hypotheekverstrekker, je ook een nieuwe hypotheekakte nodig hebt en o.a. een nieuwe taxatie. Dat kost ook geld.

 6. Een paar jaar geleden is het voor 5 jaar vast gezet.
  Volgend jaar, of het jaar daarop zal de financieel adviseur wel weer langs komen met wat hypotheekgedoe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *