huizen in Engeland

Ik ben gek op woon/huizenprogramma’s uit Engeland, zoals “homes under de Hammer” en “to buy or not to buy“.

Je leert zo heel wat over de huizenmarkt in Engeland. Wat mij opvalt is dat bijna iedereen zijn wasmachine in de keuken heeft staan, soms zelfs met de droger er bij. Als het huis groot genoeg is voor een “utility room” (bijkeuken) staat ie daar, maar 85% van de keren (schat ik zo in) staat ie in de keuken.wasmachine

Nou was gisteren een huis waarbij de wasmachine in de badkamer stond. (1e x dat ik dat daar zag) De mensen die het huis gingen bekijken vonden dat echt een heeeeeeele vreemde plek voor een wasmachine en wilden die zeker een andere plek gaan geven.
Terwijl hier in NL het vrij normaal is om de wasmachine in de badkamer te zetten. Toch?

Waar staat jouw wasmachine? ( die van mij in 2 omgebouwde inbouwkasten)

15 thoughts on “huizen in Engeland

 1. In mijn ‘studentenhuis’ staat hij in de keuken. Bij mijn ouders ook ivm ruimtegebrek maar straks zetten wij de wasmachine in de bijkeuken. Als er geen plaats is kun je hem gewoon in de badkamer plaatsen. Geen probleem toch? Maar ook ik zie dat niet zo vaak. De meeste mensen die ik ken zetten de wasmachine in de bijkeuken.

 2. Bij ons staan die apparaten op zolder, op de overloop.
  Bij mijn ouders in de bijkeuken, bij mijn schoonouders trouwens ook.

  Bij de buren staat de wasmachine in de badkamer en de droger in de schuur…

 3. Euh, bij ons staat ‘ie in de badkamer… Maar als we ooit (hopelijk volgend jaar) een bijkeuken gaan bijbouwen, komt ‘ie daar.
  Dat soort programma’s vind ik ook hartstikke leuk om te kijken! Als ik thuis ben, kijk ik vaak naar Escape to the country…

 4. Oh, ik ben al even verslingerd aan die woon- en klusprogramma’s!

  De wasmachine staat in ons ieniemienie bijkeukentje en torst het gewicht van de droger. Ik zou het liefst de boel kunnen afsluiten voor het oog, maar dat wordt erg krap. Ach, wij zijn er na die 4 jaar hier wel aan gewend, maar mooi is anders en liever zo dan in de badkamer!
  Klopt wat je zegt: in Nederland (tv-makelaar enzo) zie je ze in de badkamers, en in Engeland veelal in de keuken!

 5. Die van ons staat in de bijkeuken, onder zijn vriend de droger ๐Ÿ˜‰
  Samen hebben ze het heel gezellig daar en staan ze ook niet zo in het zicht.
  Zo hebben we op de badkamer ruimte voor een bad en douche apart, heerlijk!
  Fijn weekend ๐Ÿ˜€

 6. Onze wasmaschiene staat in de keuken wegens ruimte gebrek. En de droger staat in het buitenhok.

 7. Leuke programma’s, hรจ?! Volgens mij stonden Nederlandse wasmachines vroeger ook op de begane grond, in de bijkeuken of de keuken toen die nog “gesloten” was. Met de komst van de open keuken moest dat ding daar weg. Bij ons staan die apparaten op zolder, daar waren al keurige aansluitingen gemaakt.

 8. Bij ons staan ze in de wc… maar dat komt omdat dat vroeger de badkamer was en de badkamer nu in een slaapkamer is.

 9. Bij mij staat ie in een soort bijkeuken/schuurtje, waar ik ook waslijnen en de CV-ketel heb. Nadeel (en voordeel) is dat ik hem in huis niet kan horen draaien. In bij ‘douchekamer’ gaat ie niet passen, die is er te smal voor. Ik vind dit met die waslijnen erbij ook een stuk praktischer.

  In een vorig huis was de badkamer speciaal ingericht voor een wasmachne. Toch vind ik dat geen goede plek. De luchtvochtigheid is er veel te hoog en kan meer roest veroorzaken.

  Overigens hebben Britten maffere zaken als heet- en koudwater kranen die op een wasbak 40 cm uit elkaar staan. Dat mengt zo ‘handig’. ๐Ÿ™‚ Om het lastiger te maken draai de een rechtsom en de ander linksom dicht.

 10. In de douche. In de flat ook. In veel huizen en zeker flats zit de aansluiting ook in de douche. In Nederland dus;)

 11. Wij hebben een eigen washok. Hiervoor was dit de douche maar deze is nu in de badkamer die later gemaakt is. Bij ons past die ook niet in de badkamer want die is helemaal vol gebouwd.

 12. Mijn wasmachine staat in de bijkeuken.
  Ik moet er niet aan denken dat de wasmachine in de keuken staat, ik vind de herrie van de wasemkap al vrij irritant, laat staan het geluid van een centrifugerende wasmachine.

  De badkamer vind ik persoonlijk (als er ruimte genoeg voor is) ook wel een geschikte plek voor een wasmachine. In de badkamer wordt toch veel vieze kleding uitgetrokken.
  Het past trouwens niet in een ‘moderne’ badkamer ๐Ÿ˜‰

 13. natuurlijke zetje een wasmahine in de bad kamer neer
  hahahaa toch niet in de keuken ๐Ÿ˜›
  gr richella

 14. Bij ons staat de wasmachine in de keuken ๐Ÿ™‚ Het was al zo toen we hier kwamen wonen en hebben het zo gelaten. De droger staat in de slaapkamer, wat ’s winters wel lekker is, die extra warmte. Ik ben ook gek op Britse woonprogramma’s, de leukste vond ik Houses behaving badly op BBC 1, helaas wordt dat al een tijdje niet meer uitgezonden. Grappig om te zien hoe de mensen wonen daar, het is dichtbij maar er zijn veel verschillen tussen Nederlandse en Engelse gewoontes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *