geen huisvrouw

Nu ik al maanden niet werk en dus veel thuis ben, is het logisch dat ik het huishoudelijk werk doe.

Zou je denken…maar zo steek ik dus niet in elkaar. Ik vind nog steeds dat Ro ook wat moet doen. Ten eerste omdat hij al lui is en anders nooit meer vooruit te branden is en ten tweede omdat ik heus weer eens ga werken en dan zal hij toch ook weer allerlei dingen in huis moeten doen. Kan hij beter maar gewend zijn om al wat te doen, nietwaar?

Maarja, ik bak er ook weinig van. Zie de rommel en viezigheid wel, maar wil liever andere dingen doen. Dus heb ik vorige week een schoonmaakrooster gemaakt. Met zaken die elke maand moeten en zaken die wekelijks moeten. Vorige week is goed gegaan, al zeg ik het zelf. Vandaag en gisteren de ramen gelapt (maandtaak) en vorige week heel veel kasten uitgemest en rommel weggegooid ( niet in het rooster)

Zou het me toch nog eens lukken een goed georganiseerd net huishouden draaiende te houden?

Is jouw huis netjes/schoon? Doe je dat zelf?

12 thoughts on “geen huisvrouw

 1. wow, klinkt wel heel erg georganiseerd. Ik ben ook totaal geen schoonmaak-ster.. Ik zie ook altijd van alles tussendoor. Ben ik het dressoir aan het afstoffen, ruim ik dan ineens de laden op terwijl je bovenop precies kan zien waar de stofdoek gestopt is..

 2. Ik woon op mijzelf en probeer echt elke week mijn kamer schoon te maken. Ik hou van orde en netheid en vooral een schoon huis! Volgend jaar hebben we ons eigen huis en dat zal zeker ook heel netjes zijn 🙂 Is Ro het er wel mee eens dat hij toch wel wat moet doen?

 3. Mijn huis is altijd netjes en opgeruimd. Soms lijkt het wel een obsessie 😛 Nee ik ben gewoon heel netjes.. Als het niet netjes is kan ik me ook niet op iets anders concentreren voordat het opgeruimd is. Momenteel woon ik nog alleen. Zodra ik ga samenwonen zullen we ook de taken verdelen en ik geloof ook wel dat Nick goed helpt. Hij is thuis misschien nog wel erger in opruimen dan ik!

 4. @Mejuffrouw: hij heeft 2 meningen:

  1. als luie ro: hij vindt het meer dan prettig dat ik alles doe
  2. als geemancipeerde ro: hij vindt dat hij ook een deel moet doen.

 5. Ik heb een geweldige hulp!! Die komt elke week 3 uurtjes schoonmaken…. Ik wil haar echt nooit meer kwijt. Ik raak al bijna in een “depressie” als ze op vakantie is. Ik ben namelijk ook zo’n chaotische schoonmaker, ik ga de ramen lappen en het volgend moment sta ik de plantjes water te geven (okee, dat doe ik nog wel steeds zelf, als ik het niet vergeet dan of een laatje uit te ruimen.

 6. Moet je de ramen maandelijks schoonmaken????
  Die van mij worden alleen schoongemaakt als ik mij er aan erger en toevallig op dat moment ook nog zin heb om het schoon te maken. 😉

 7. Ik ben een echte poetser. Ik stofzuig elke dag en het liefst dweil ik dan ook alle vlekken ff van de vloer. Ons huis is altijd opgeruimd en netjes. Hoop dat dat straks ook zo blijft als Yente gaat kruipen en lopen…

 8. mijn huis is nooit schoon en of netjes genoeg, dat krijg je met zowel een lui vriendje als een Peuter…
  zelf ben ik de afgelopen jaren ook wel iets makkelijker geworden. dat krijg je als, een half uur nadat alles aan kant is, Peuter ineens van alles uit de kasten trekt en daarbij nog even z’n drinken omgooit en zn zakken leeghaalt, waar het halve strand in meegsmokkeld was.
  dan ben je al blij als het er ‘redelijk’ uitziet.

 9. Ik ben ook geen echte huisman hoor. Ik begin er wel aan en het ziet er ook best goed uit enzo, maar ik sta niet elke dag hysterisch te poetsen of zo.

  Als het er toonbaar uitziet en we er niet ziek van worden vind ik het allang prima.

  Mijn vriend is er veel makkelijker in, die smijt alles om zich heen en verwacht dan dat het op magische wijze vanzelf opgeruimd wordt.

 10. Wij hebben een hulp, omdat ik vanwege mijn rugklachten zelf het huishouden niet kan doen. Zij komt 3 uurtjes per week de belangrijke dingen doen (toilet, badkamer, huiskamer) Ook strijkt ze, maar soms strijk ik ook mijn eigen dingen zelf (omdat ik dan vind dat zij het niet goed doet 🙂 ). Verder helpt mijn man gelukkig ook, hij doet de was en de bedden verschonen. Ik mag dus niet klagen. Ik hou ook van een schoon en net huis, maar ik heb me de laatste jaren wel moeten aanpassen, en heb dus geleerd om makkelijker te worden!

 11. Meid, hou op!
  Mijn huis is best redelijk netjes (al zeg ik het zelf), maar structuur en organisatie in het huishouden?!?!
  We doen elke zondagochtend samen de trappen en woonkamer, maar verder echt zo als het uitkomt!
  Ik wil wel kunnen leven en niet dat mijn dagen gedirigeerd worden door schoonmaak-roosters!
  Ik werk 4 dagen in de week en op woensdag (mijn “niet-werken-dag”) doe ik lang niet altijd iets in het huishouden, want dan kan ik net zo goed gaan werken en een werkster nemen, toch??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *