Focus op Velsen

Veel mensen hebben vooroordelen over / . Dat het 1 grote achterbuurt is, stinkende hoogovens, ongezellig, knokpartijen, naargeestig, teveel industrie en ga zo maar door.

Als dat zo was, woonde ik hier natuurlijk niet. Ik ben dol op IJmuiden. Op het strand, de duinen en bossen, mijn buurtje, mijn vrienden en buren hier…..

Gisteren kwam Ro met een boek thuis: “Focus op Velsen“, een met mooie foto’s uit deze gemeente (gemaakt door fotokring Polderlicht). Met natuur, gebouwen, mensen en nog veel meer. Adembenemend mooi.
Iedereen die dat boek gelezen heeft, zal Velsen met heel andere ogen gaan bekijken…..

Zijn er vooroordelen over jouw woonplaats?

4 thoughts on “Focus op Velsen

  1. Hoensbroek staat bekend om zijn drugstoerisme. De laatste jaren is dat door goed beleid afgezwakt, maar de naam blijft het houden.

  2. Ik ben geboren en getogen in Franeker, als Friezin ken jij de vooroordelen daar vast wel over.

  3. Het malle is dat mensen de Hoogovens (Tata-steel) altijd koppelen aan Ijmuiden. Daar hebben ze alleen een postbusnummer. De helft van hun terrein (met hoogovens en staalfabrieken) ligt in Velsen-Noord en de andere helft (walserijen) in Wijk aan Zee gemeente Beverwijk.

    Velsen-Noord (de ‘woonwijk’) vind ik een erg treurige buurt, zoiets doet me aan Den Helder denken waar ik ook geen hoge pet van op heb. In het algemeen geldt dat voor plaatsen langs de kust. Zo zien Bergen aan Zee, Wijk aan Zee, Knokke, De Panne en Duinkerken er ook niet uit. Komt waarschijnlijk door al het zand dat door die plaatsen stuift. Het is onbegonnen werk om er iets aan te doen. En dan gaat de rest er in mee.

    Tel daar vervolgens een haven bij op met vissers en waar Litouers sloopauto’s verschepen naar hun eigen land en je krijgt iets meer dan een rommelige indruk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *