Flo toch geen Flo….

Logje geplaatst door: jojootje  /  Categorie: kattenlogjes

2 jaar geleden heb ik Flo uit het asiel gehaald. Ik heb haar een naam gegeven en verder was er niks bekend…Sterilisatie? Niet bekend. Geboortedatum? Niet bekend. Naam? Niet bekend.

Vandaag kreeg Flo haar jaarlijkse inenting en plots was er iets vreemd…..haar chipnummer bleek niet te kloppen. Of toch wel? Ze had er namelijk 2.

Fout van het asiel…ze had dus een chip dus ze hadden de eigenaar(s) kunnen inlichten. Maar ze hebben haar opnieuw gechipt en aan mij meegegeven.

Wat moet ik doen?

haar haar oude naam geven?
De oude eigenaars vragen naar haar leeftijd?
Zeggen dat ze gezond en wel bij mij is?

Moeilijk hoor………ik kan haar toch niet kwijtraken nu he?

14 reacties to “Flo toch geen Flo….”

 1. Harriët Says:

  Gut wat een rare situatie hè?
  Ik zal gewoon eerlijk antwoorden.
  Je hebt Flo nu al zo lang. Ik zou d’r gewoon houden natuurlijk en verder laten zoals het was. Die andere mensen rekenen er nu na zo’n lange tijd heus niet meer op dat ze nog terug komt.

 2. Liten Fjäril Says:

  Ik zou het ook lekker laten zo. Ze is al 2 jaar helemaal happy bij jullie, dus wat maakt het uit??
  Bovendien kan een dierenarts aan het gebit zien hoe oud ze ongeveer moet zijn, mocht je dat echt willen weten.

 3. jojootje Says:

  @Liten Fjaril: de dierenarts zei : “tussen de 2 en de 10” toen we haar net hadden. Dat is dus nogal uit de losse pols. Ik zou graag echt willen weten hoe oud ze is…en dat weten die mensen misschien nog wel….

  Ik vind het echt moeilijk.

 4. loesje Says:

  Heb je de gegevens van die mensen gekregen of gaat het asiel hen inlichten? Ik zou het die mensen wel laten weten, zou ik zelf ook graag willen als mijn vermiste kat ‘opeens’ terecht zou zijn.

 5. jojootje Says:

  @Loesje: het chipnummer heb ik van de dierenarts gekregen en op de website http://www.chipnummer.nl/ ingevuld en toen kwamen de gegevens.naam van Flo, telefoonnummer en woonplaats.
  Het telefoonnummer is een 06 dus misschien ook al niet meer in gebruik maar ik twijfel erg of ik zal bellen om te vertellen dat ze bij ons woont en of ze weten wanneer ze geboren is.

 6. Ivan Says:

  Eerst dacht ik: lamaarzitten. Maar als ik je worsteling zie, denk ik dat én jij én de oude eigenaar beter af zijn met een berichtje dat Flo ‘alive and kicking’ is. Ik zou “kwijtraken” niet aan de orde laten komen. Je bent rechtmatig door Flo geadopteerd. Zelf zou ik het ontzettend leuk vinden om te weten dat mijn verdwenen huisdier met een nieuwe identiteit bij een ander is opgedoken!

 7. saar Says:

  Zou zeker even contact opnemen met die vorige “eigenaars”.

  Ik zit nu in een beetje rare situatie maar als iemand haar opvangen en vertellen dat ze goed voor haar zorgen zou ik al erg opgelucht zijn!

  Succes ermee..

  Sarina

 8. Me! Says:

  Oei, moeilijke vraag. Ik zou dezelfde twijfels hebben.

 9. Willemvk Says:

  Dat is een lastige idd.

  Als je er zelf mee kunt leven, dan zou ik geen slapende honden wakker maken en het gewoon zo houden als het nu is.
  De vorige eigenaars zitten al ruim 2 jaar zonder ‘Flo’. Die hebben het beestje onderhand wel uit hun ‘systeem’.

 10. jojootje Says:

  @ willemvk
  Tja of ik ermee kan leven, gaat toch knagen denk ik als ik niet bel.

  Maar wel vreemd: ze woonde aan de andere kant van het kanaal……hoe kan ze dan hier terecht zijn gekomen?
  Of: over de sluizen ( niet waarschijnlijk)
  Of: gebracht ( maar waarom?)

  Het blijft een mysterie 😉

 11. Krista Says:

  Hee Jo, Wat een vergissing van het asiel. Toch zou ik de oude eigenaren inlichten dat je haar hebt, en dat je haar houdt! XX

 12. loesje Says:

  Andere kant van kanaal is niet zo vreemd. Wij hebben een keer een zwerfkat bij het station weggehaald. Liep daar al ene paar weken regelmatig en sprong ook weleens in de trein, maar werd er dan bij een volgende halte weer uitgebojourd. Hoeveel treinreizen de kat heft gemaakt en uit welke plaats hij oorspronkelijk kwam weten we niet. Je kunt je telefoon ook op ‘geheim bellen’ zetten en de vorige eigenaar bellen en inlichten. Als het niet goed voelt hebben ze niet je nr en hoef je het ook niet te geven.

 13. Jufje Says:

  Dat is wel een hele vervelende situatie zeg. Lekker van het asiel (maar niet heus). Ik zou hem ook niet meer af kunnen staan dus ik denk dat het verstandig is als je geen contact opneemt met de eigenaars.

 14. Ingrid Says:

  Hey Jo,
  zeker een lastig dilemma. Bedenk hoe jij het zou vinden als fedde op deze manier gevonden zou worden. Zou je hem terug willen of bij de nieuwe eigenaar laten… Moeilijk.

geef een reactie