Esmee geboren

Ik ben de oudste in mijn familie. Zowel van mijn vaders kant als moeders kant. Aan mijn vaders kant zijn al een paar nichten die kinderen hebben gekregen, aan moeders kant op 1 september de eerste.

De verdeling in leeftijd is zo:

32 jr – 29 jr – 23 jr –
18 jr -16 jr –
13 jr -12 jr

ook nog kloppend: mijn moeder was thuis ook de oudste en kreeg het eerst 3 kinderen. daarna haar zus onder haar met 2 kinderen en als laatste mijn jongste tante met de 2 jongste meiden.

En nu heeft dus de middelste nicht van 18 een babymeisje gekregen: EsmeƩ. (zie foto)

Toch niet helemaal in de lijn der verwachting he?
Maar Lieke: natuurlijk van harte gefeliciteerd !

6 thoughts on “Esmee geboren

 1. niet helemaal in de lijn, maar dat is overal toch verschillend. bij ons in de familie gaat het ook niet netjes op rij. dat maakt het ook wel weer spannend, “wie zou er nu aan de beurt zijn?”

  maar goed ze ziet er prachtig uit, gefeliciteerd!

 2. Het maakt toch niet uit in welke volgorde de kinderen komen.

  Het gaat er om of je er zelf aan toe bent, of niet. En of je ze ook nog mag krijgen.
  Want dat is niet vanzelfsprekend zoals iedereen denk.

  Mijn tante kan geen kinderen krijgen. Heeft mijn nichtje gekregen (heeft dezelfde leeftijd als Yildou) dus vanzelfsprekend is het niet.
  Maar mijn nichtje heeft nu het geluk Yildou als nichtje te hebben. Al haar echte neven en nichten zijn al in de twintig. Dat lag ook niet in de lijn der verwachting.

 3. Mijn vader was thuis de oudste. Mijn middelste oom was drie jaar jonger en mijn vader jongste broer is zeven jaar jonger. Mijn middelste oom is inmiddels overleden en had samen met mijn tante vier kinderen, veertigers en vijftigers inmiddels. De jongste broer van mijn vader heeft drie kinderen, waarvan de oudste veertig is en de overigen daar tegenaan lopen. En dan komt mijn vader met zijn dochter die nog dertig moet worden :).

 4. In skatsje hoor!
  Tja, je kunt niet altijd voorspellen hoe dingen gaan. Zeker niet op dit terrein… Met veel kunstgrepen zijn wij uiteindelijk wel ouders geworden, maar het ook anders gekund. Ikzelf vind het niet raar wanneer je jong ouders wordt of wilt worden, maar dat is tegenwoordig toch wel wat gek volgens mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *