een nieuwe bank

Ro en ik zijn op zoek naar een nieuwe . De huidige bank is in principe prachtig, maar de stof is niet goed gebleken met 3 in huis. Overal lussen en halen.

Dus we willen nu een bank die iets beter bestand is tegen de katten.
Ro wil graag een leren bank, ik weet het nog niet. bee05Ik heb nog nooit een leren bank gehad, ook niet bij mijn ouders.
Is dat bestand tegen de katten? Is er een materiaal wat de katten niet kunnen ?

Wat voor bank heb jij?

14 thoughts on “een nieuwe bank

 1. Staal of beton kunnen ze niet zo veel mee 😉

  Wij hebben drie katten en een leren bank, heeft een jaar geduurd voor de eerste krassen er inzaten, maar inmiddels is het wel te zien dat we katten hebben.

  De bank daarvoor was van Linnen. Die gebruikte ze als krabpaal, was ook niet de bedoeling…

 2. eh… keihard plastic?

  wij hebben een bank van nep-suede. Volgende bank wil ik een leren. Bij ouders ook altijd gehad en beviel prima (was paar jaar geleden alleen te duur om aan te schaffen).

 3. Een leren bank, vreselijk. Niks voor mij. Wij hebben een stoffen elementenbank. Kun je op allerlei manieren neerzetten. Wij hebben wel plaats voor 8 personen op de bank. Heerlijk 🙂 succes met het zoeken naar een bank.

 4. Hoi Jolanda,
  Lange tijd terug dat ik op je weblog was!
  Volgens mij is geen enkele bank bestand tegen katten, ook een leren bank niet. Wat wel helpt met vertragen van het verouderingsproces: een plaid over de bank leggen op het moment dat je er niet bent.
  Succes

 5. Ik heb de katten altijd geleerd dat ze niet op de bank mochten en nagels scherpen ook maar buiten moesten doen. Als je ze dat niet leert dan is blijft alleen tuinmeubilair over, maar of dat nou zou mooi staat in je kamer …

 6. Volgens mij als je katten heb moet je zeker geen leren bank nemen. Die kan je na een half jaartje weer opruimen.
  Hier twee katten en het beste zou een bank van ijzer zijn maar dat is niet zo gezellig.
  We hebben hier een bank van de Ikea staan waar losse hoezen op te koop zijn. Heb ze de hoes verpest dan kopen we een nieuwe. Veel goedkoper dan een nieuwe nml. Succes ermee!

 7. Het beste is je katten gewoon laten inslapen en een mooie bank uitzoeken. Zo blijft ie heel lang heel mooi. Je hebt 3 katten toch? 3x laten inslapen is zelfs goedkoper dan 1 nieuwe hoes bij de Ikea; tel uit je winst!
  En als je dan eindelijk van je katten af bent, raad ik aan om leer te nemen: Heerlijk koel zitten in de zomer en heerlijk warm in de winter!

 8. Tsja, moet me aansluiten bij de racties hierboven. BEHALVE bij die van Bas.

 9. Krabt een kat een leren bank niet kapot?? Ik heb geen katten, dus weet het niet hoor 😉

  Wij hebben nu een oude leren bank, maar over een week of 8 komen onze nieuwe meubels!

 10. Ik heb een stoffen bank en die is niet echt gevoelig voor katten. Het enige is dat er wel wat haren op blijven zitten, niks extreems hoor.
  En het rugkussen zakt wat in op de plaats waar ÊÊn van de katten altijd zit.
  Maar ik betwijfel eigenlijk of mijn eigen katten daar wel schuldig aan zijn. Ik heb de bank namelijk gekregen van mijn moeder toen die verhuisde. En haar kat die weegt alleen al meer dan mijn beide katten samen en die zat ook altijd op de rugleuning van de bank….

  In mijn logje van vandaag is er een klein stukje van de bank zichtbaar 😉

 11. leer zou ik zeggen
  heb zelf 4 katten gehad gelijkertijd ze zaten nooit aan de bank
  tip hang wel een krabpaal op in huis deze pakken ze dan eerder

 12. Ik heb geen probleem met mijn stoffen bank, die vind ze (mijn poes)waarschijnlijk niet fijn genoeg om aan te krabben. Maar ik heb problemen met de eetkamerstoelen; heb die nog maar een jaar. Is linnen en er zitten allemaal halen in. Vraag me af of ik wel leer moet nemen. Of inderdaad hoezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *