Eclipse – Stephenie Meyer: 10

Gisteravond heb ik weer een boek uitgelezen: Eclipse van Stephenie Meyer.eclipse- stephenie meyer

Ik heb zelden zo’n mooi boek gelezen. Ik ben niet de enige trouwens.
Het is het 3e deel van een serie en nummer 4 is in de maak. Van mij mag ze er 100 schrijven, ik zal ze allemaal geweldig vinden.

Hier een youtube filmpje met de schrijfster waarin ze vertelt over haar (tot nu toe) 3 boeken.

In de kaft staan reacties op haar eerdere 2 boeken en 1 vond ik erg toepasselijk:

A near genius balance of breathtaking romance and action.

Lezen dus! ( Hier een trailer over het boek)

42 thoughts on “Eclipse – Stephenie Meyer: 10

 1. Ik ken de boeken niet, maar ik weet dat mijn zussen er ook helemaal gek op zijn. Misschien toch eens gaan proberen?

 2. Heb ook net een boek uit; “Voor ik doodga” van J. Downham…. Hij heeft een poosje op nummer 1 gestaan van de top 10 literatuur bij onze winkel en wou het toch ff proberen… Mooi boek, een aanrader. Had alleen nog meer indruk gemaakt als het echt gebeurt was….(maar is misschien maar beter dat het niet gebeurd is natuurlijk….)
  Maar heb je dit boek in het engels gelezen? Lijkt me lang zo leuk niet, ik bedoel er zullen toch ook woorden in staan die je niet volledig begrijpt, blijft het dan wel boeien?

 3. @Annet: ik heb alle 3 de boeken in het Engels gelezen…dat gaat me tegenwoordig net zo makkelijk af als in het nederlands….en het boeit dus niet minder….ze schrijft echt ongelooflijk mooi.
  Maar als je engels niet zo goed is, mis je misschien inderdaad wat mooie dingen.

  Maar ik begreep dat er inmiddels van de eerste 2 boeken al nederlandse vertalingen zijn….maar misschien heb ik het mis…kun jij vast wel achter komen!

  jolanda

 4. Hoi Jo,
  Beetje late reactie (hahahaha extreem) maar heb het nog ff nagekeken….. Kan geen nederlandse boeken van haar vinden…. Dus denk niet dat ze er al zijn….aangezien ik in een zoekmachine voor de boekhandel heb gezocht….(en dat op mijn vrije dag!!)
  Jij ook een goede jaarwisseling en tot krabbels!!!

 5. Klinkt goed.
  Ik heb zelf van de week een boek uitgelezen wat gewoon slecht was.
  Nauwelijks waard om uit te lezen…

 6. Hey Van Twilight en New Moon, de eerste 2 boeken zijn er wel nederlandstalige versies. Van het derde boek nog niet en er komen nog 2 boeken maar die zijn zelfs in het engels nog niet te verkrijgen. Waarschijnlijk komt er ook een film van. Meer weet ik er niet van 🙂 Als je ze nog niet gelezen hebt zeker doen!! Het gaat misschien wel over vampiers en weerwolven maar niet op de stomme nep manier! Het gaat eigenlijk over vooral over een onmogelijke liefde tussen 2 personen.. 🙂 xx greeetzzz hanne

 7. ik vind de eerste twee boeken echt prachtig.. ik wil dolgraag het derde boek lezen maar ik vind het nerges?
  kan jij me niet helpen?

  grtz x

 8. Hoi allemaal, ik wilde een paar dingen zeggen xD:

  -Eclipse kan je bij bol.com kopen voor 15,99 (alleen hardcover -.-“) met iets van 2 euro verzendkosten…
  -De vertaling van Eclipse komt rond 17 september. Dit is echt heel vaak uitgesteld, maar ik hoop dat ze dat nu niet meer gaan doen =|.
  -Twilight en New moon (nl. versie: nieuwe maan) zijn wel gewoon in het nederlands. Bijna elke boekhandel heeft het wel =P.
  -Twilight (het eerste deel) wordt verfilmd, zoals al werd gezegd. Premiere voor nederland staat op 9 jauari 2009. Op IMDB en Stephenie Meyers site kan je meer info vinden.
  -Volgende deel gaat Breaking Dawn heten. Hij kwam/komt ergens in april in Amerika.

  A. =]

 9. oh sorry, Breaking Dawn komt pas in augustus in Amerika. In april komt een release van het eerste hoofdstuk. =]

 10. héjj iedereen xD ik heb enkel nog de eeste 2 delen in het nederlands gelezen. ik heb informatie over de nederlandse versie van Eclipse. de nederlandse versie komt in het najaar 2008 uit! ik was zo benieuwd dat ik een e-mail schreef naar de uitgeverij Shaloom, de uitgever van de Twilight-serie in het nederlands deze boeken zijn zo mooi!

 11. Hoi..Wanneer was dat boek al in Nederland uitgekomen? Want ik kom van België en ik wil dat derde boek ook lezen maar ik denk dat,dat boek nog niet is uitgekomen bij ons.

 12. Je kunt hier al een exemplaar reserveren van “Breaking Dawn” of van “The Hunt”. Op onze site altijd het laatste nieuws over de Twilight boeken!

 13. Ik zou wellicht een gedeelte van jouw reactie op de achterflap van deel 3, eclips willen zetten, heb je daar bezwaar tegen?

 14. Ik moet zeggen ik heb de boeken
  twilight en nieuwe maan gelezen
  op z’n licht uitgedrukt ik ben
  verslaaft geworden aan de boeken
  =p, ik lees door tot 1u20 ’s nachts in de examen periode!!
  jojootje hoe oud ben jij en is de is het moeilijk te begrijpen de engelse versie van het 3de boek ??
  x

 15. @hannetj: ik ben 33 en mijn engels is best goed. Ik weet niet hoe jouw engels is…..maar wachten op de NL versie zal wel moeilijk zijn als je zo verslaafd bent he? 😉

 16. Ik heb gehoord dat het op 13 september de 3de deel uitkomt. klopt dat??
  of nog eerder? ben er erg verslaafd en ik heb ook nog een rep week. ga misschien niet over.

 17. Pingback: jojootjes weblog » Google analytics

 18. Hoi, ik heb alledrie de boeken ook gelezen, ze zijn echt super!
  Ik begon in twilight toen hij eigenlijk pas net uit was, echt leuk dat nu zoveel andere mensen het ook leuk vinden!
  Ik heb wel een vraagje.. ik weet dat breaking dawn (4e deel)op 2 augustus in de VS uitkomt, maar weet iemand wanneer deze in Nederland te koop is? (ik lees ze wel in het Engels, dus ik bedoel niet de vertaling)
  Super als iemand het weet, en als je deze boeken niet hebt gelezen: echt een aanrader!
  xx

 19. (O, en nog 1 ding voor iedereen die twilight & nieuwe maan in het nederlands heeft gelezen, maar niet kan wachten op de vertaling van elipse: ik raad je aan om eerst twilight & new moon nog een keer in het engels te lezen, dan raak je aan het engels gewend en snap je alles beter in eclipse!)

 20. De boeken zijn ge-wel-dig! Ze zijn zo lekker romantisch en ikzelf krijg de kriebels van Edward, maar ook wel een beetje van Jacob ^^
  Mijn zus heeft het nieuwe boek ‘Eclipse’ besteld, ik kan niet wachten!

 21. hoi
  ben echt een groote van van de twilight boeken en ik heb juist de eerste 2 boeken in 5 dagen uitgelezen.
  helaas kan ik de 3de “eclips” nergens vinden.
  weet iemand waar je die in belgie in het engels kan kopen of kan je die alleen via internet bestellen?

 22. een tip voor jou van een Belgische die vermoedelijk je smaak deelt: Meg Rosoff ‘How I live Now’ prachtig… zeker in ’t Engels. Trouwens ook – net als Meyer- bedoeld als tiener/jeugdliteratuur. 😉

 23. Ze hebben bij mijn boekenwinkel eclipse al wel weer verschoven hij komt nu pas 6 oktober hier uit. En ik kan gewoon niet meer wachten. & bij bol.com kan ik geen enkele in het nederlands bestellen, niet dat dat nodig is maar toch.

 24. Kom hij 6 oktober in het Nederlands uit!???? Onee nog langer wachten! Ik wacht al een jaar.

 25. ik ben ook uit belgie en nu is hij nog altijd niet uit in de Fnac zeggen ze half november maar dit staat nergens bevestigd. Weet iemand hier meer over??
  thx

 26. is deze al in het Nederlands te verkrijgen?
  Ik heb die andere alle beide 2 keer gelezen en ik snak naar de 3de?
  Of zijn de boeken in het Engels mooier?
  Nou groetjes en zeker eens naar de film gaan!

 27. ik heb de 1ste 2 boeken gelezen in het Nederlands. Ik vond ze kei leuk en kan niet wachten wanneer de volgende uit is. mss ga ik ze wel in het Engels lezen, maar spijtig genoeg verhuren ze hem niet in mijn bibliotheek:(, ook niet in het Engels.
  Normaal komt het 3de deel uit in 2009 (BIJNA DUS:D), maar welke maand. Als jullie iets weten laat het me dan weten aub :).
  Groetjes van mij;).

 28. hoi …

  Ik heb pas Twilight en Nieuwe maan uitgelezen in het nederlands. Ik vond ze egt geweldig, het werkt verslavend. Helaas is me engels niet bepaal Oké, Ik wou vragen : weet iemand misschien of de Nederlandsevertaling van Eclipse eral is??

 29. Ik heb de 1ste 2 boeken nu gelezen maar het 3e boek is nog niet vertaald en het is al een jaar uit!
  Weet iemand misschien wanneer eclipse vertaald word?
  (Breaking Dawn misschien ook?)

  Bedankt alvast 😀
  Merle

 30. zei ik toch net?
  3 april 2009 wordt eclipse uitgebracht in nederlandse versie, want er zijn juridische problemen over de rechten
  breaking down weet niemand (:

 31. lees ze gewoon in het engels want die zijn veel beter dan de vertalingen (:

 32. Ja ik ga hem huren bij de bibliotheek, ik mag hem in het engels niet kopen van m’n ouders (ben 13 maar ik kan midnight sun in het engels lezen dus ze moeten niet zeuren) dus dan leen ik hem gewoon :> Dan wachten tot breaking dawn in de bieb komt ^^

 33. Merle, heb jij Breaking Dawn op de site gelezen? vet jammer dat hij nog niet als boek is. sommigen zeggen zelfs dat ze er mee is opgehouden vanwegen spoilers, maar op haar site staat dat ze er gewoon ff niet meer aan werkt voor een onduidelijke tijd. maar goed, Eclipse komt idd 3 april uit… maar ze hebben een nieuwe uitgever. Sjaloom had zo’n mooie kaft, ik hoop dat ze die overnemen 🙂 anders doen ze vast een of ander dom plaatje.
  aan Breaking Dawn zijn ze geloof ik nog niet bezig, ze hebben al genoeg problemen met Eclipse… 🙂

 34. Jammer dan lees ik hem wel gewoon in het Engels. Ik heb Eclipse nou uit jammer dat Breaking Dawn nog niet in de bieb is. Vond Eclipse super leuk boek :d

 35. Hoe kan het dat jullie dat boek al gelezen hebben? Ik heb het besteld en het komt pas op 3 Januari uit.
  X Nathalie

 36. Argh.. ik moet zelfs eclipse nog lezen.. ik kan wel engels.. maar is tie moeilijk in ’t engels? anders kn ik net zo goed wachten tot april.. [ook al duurt dt nog zo lang :S] &eigenlijk kan ik ook niet wachten op Breaking Dawn.. Ik weet namelijk al ongeveer waar die overgaat.. &nou moét ik hm gwn lezen 😛

 37. Is het 3e boek in het nederlands al uit in België?
  ik heb de eerste 2 boeken gelezen en vond ze prachtig, kan dus al niet wachten op de 3e ! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *