e-book / e-reader

Ik heb vandaag Ro heel lief aangekeken.
Ik ben over een paar weken jarig….. en ik wil heel graag deze e-reader.Bookeen_Cybook_Opus
Lijkt me erg handig: altijd een boek op zak, past altijd in mijn tas, hoeveel pagina’s hij ook heeft. Ben ik niet in de stemming voor dat ene boek, dan kies ik die andere.

En met mijn nieuwe baan ga ik veel gebruik maken van het , dus is dan een welkome afleiding (muziek vind ik in bus/ trein/ boot niet fijn; ik voel me dan zo buitengesloten)

Heeft iemand een ?
Bevalt het? Nadelen?

6 thoughts on “e-book / e-reader

  1. Ik heb pas een tijdje het ebook van mijn vader in huis gehad en ook uitgeprobeerd maar vond het niks. Het idee vind ik top maar ik verkies voorlopig een boek boven de ebook :).

  2. Heb al een poosje een e-reader en mij bevalt het prima! Lekker makkelijk mee te nemen en altijd genoeg boeken bij je. Handzaam en niet zwaar, goed leesbaar scherm en de batterij gaat een eeuwigheid mee. Ik vind het een fantastische uitvinding! Heb alleen geen ervaring met de e-reader op de afbeelding hierboven, dus ik weet niet hoe die is.

  3. Ik ben echt reuze benieuwd wat de ervaringen zijn van mensen die een e-reader vaak gebruiken. Zelf vind ik het nog een iets te duur speeltje, dus ik ben benieuwd 🙂 Wil hem wel het liefst z.s.m. uitproberen hahaha

  4. De prijs van een e-book / e-reader zelf vind ik nog best meevallen. De prijzen van de boeken vallen me echter heel erg tegen, dus ik denk dat het nog jaren zal duren voor ik er eentje aan zal schaffen. De boeken die ik vaker dan eens zou willen lezen zijn op twee handen te tellen, dus voor zo’n boek tien euro of meer betalen, dat vind ik te gortig voor een product dat ik eenmalig zal gebruiken. Ik wacht af tot de boeken goedkoper worden, of de bibliotheek moet de mogelijkheid bieden om digitale boeken te lenen.

  5. @ Marieke: er zijn al bibliotheken die dat doen, ik denk dat het niet lang duurt voordat de meeste bibliotheken digitale boeken gaan uitlenen.
    De prijs van een e-book is zo hoog omdat ze onder het hoge BTW tarief vallen helaas. Gewone papieren boeken vallen onder het lage BTW tarief. Heel jammer, en ik hoop ook dat daar verandering in gaat komen.

  6. Yelena is heel tevreden over haar Sony E-reader. Heeft ze een jaar of twee geleden via een kennis in de VS georganiseerd. De boeken haalt ze uit allerlei duistere hoeken, maar die boeken zijn niet in het Nederlands. Ik vrees dat het aantal duistere hoeken in Nederland minder is. Het verbaast me dat een boek in “e-vorm” bijna net zo duur is als in hard copy. Dat gaat er bij mij niet in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *