De Limburger 1926

Mijn moeder is een aantal maanden met haar gang bezig geweest, voornamelijk opknappen en verven. Omdat de kapstok op een andere plek moest komen, heeft ze de oude kapstok die we vroeger al hadden, weer in gebruik genomen. Maar hij moest aan beide kanten ingekort worden.
Toen ze dat deed, kwam ze erachter dat er achter de spiegel van de kapstok, een stuk krant zat.

Dit stuk krant.

Echt leuk om te lezen. Het nieuws was gesorteerd per land en na een paar stukjes nieuws stond een stukje reclame.
De krant kwam 3x in de week uit en kostte 1,50 per kwartaal.

Maar wat ik apart vond is dat er een reclame in stond van een vishandel  ( Vischhandel H. Glastra & Co) hier uit IJmuiden…..in 1926 was IJmuiden echt ver van Limburg af hoor. Wat had je eraan om daar reclame te maken?!?.

Weet iemand daar een reden voor?

6 thoughts on “De Limburger 1926

  1. Toen was het vervoer en de koeling niet zo goed geregeld, waren er geen supermarkten. Om vis te verkopen moest men reclame maken zodat de visboeren wisten waar ze deze konden halen.

  2. Wow dat is apart! Een krant van zolang geleden!

    Misschien was die reclame voor de echte visliefhebber 😉 Ik weet het ook niet, volgens mij was het qua OV in die tijd nog niet zo best als nu ;:)

  3. Dat er in de Limburger reclame gemaakt wordt voor vis uit IJmuiden, ok, dat kan.

    Wat ik mij afvraag is het volgende. Hoe komt de moeder van iemand die ik citeer `Oorsprong in Friesland´ aan een oude Limburger…

  4. Gaaf he? Vond het zelf ook geweldig om te lezen. Ook over die diefstal. Een beetje kleingeld en vleeswaren geloof ik 😉

  5. Misschien had die vishandel geld teveel ofzo? Ze hadden toen ook niet veel van media he? Geen tv, geen internet. Denk dat dit de enige manier was om een beetje reclame te maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *