de 66e gondelvaart

Vrijdagavond ben ik in Aldeboarn.
Dan is de 66e gondelvaart en de is altijd gezellig. Elke buurt(vereniging) maakt een themagondel, afgewisseld met enkele muziekgondels en bootjes.
Vroeger woonde ik in (toen nog) . In een pittoresk dorpje, aan een mooie vaart, in het huisje op de foto. Mijn moeder was de brugwachter.
Een heerlijke jeugd heb ik daar gehad. Ik kon bij iedereen naar binnen lopen, kende iedereen. Ging lopend en zelfstandig naar school en de bibliotheek. Toen ik in groep 4 zat zijn we verhuisd.

Ik heb het jaren en jaren gemist. Ben lang boos op mijn ouders geweest dat ze me uit dit dorp weggetrokken hebben. Met weemoed denk ik er aan terug. Ook vrijdag zal een heftige dag voor me zijn. Herken ik nog mensen? Herkennen mensen mij? Vind ik het er nog zo fijn? Is er (te) veel veranderd? Krijg ik heimwee?
Ben jij er ook en ken je me nog? Spreek me gerust aan!

Kinderen van toen die ik me nog herinner: Gjalt, Hendry, Rianne Rijskamp, Remco Rijskamp, Natasha, Alette Kleefstra, Rimmie Groen, Margriet Visser, Jannie Procee, Mark Pieters, Marije vd Torre, Nicolien vd Torre, Alie, Linda, Leon, Joris, Doutzen, Maaike, Mirjam, Dennis Huizenga, Margaretha en Gerda Zantema.
Volwassenen van toen die ik me nog herinner: Wout en Hanneke, Henrie en Henriette, Tonnie en Tonnie (hun telefoonnummer was destijds 788), Mies, Tjalling, Pauw, Teun en Agnes Appelman.

7 thoughts on “de 66e gondelvaart

  1. Heel veel plezier, lijkt me erg leuk en gezellig en wie weet kom je veeeeeeeeeeeeele bekenden tegen!

  2. Ik ben vroeger ook wel bij de gondelvaart geweest. Mijn vader kwam uit Aldeboarn. Mijn zusje en ik werden dan na de gondels bij mijn grootouders gedumpt en heit en mem gingen dan door naar de tent.
    Ik heb er trouwens nog steeds familie wonen, van Kalsbeek van achternaam.

  3. dat huisje ken ik nog wel waar van der wal woonde we hebben daar erg veel lol gehad
    zelf woon ik niet meer in oldeboorn alleen mijn moeder en mijn broer

  4. Waar woonde jij? Ik kende destijds wel een Margaretha, maar die was volgens mij een jaar ouder en zat op de christelijke basisschool. Ze woonde aan de andere kant van de Boorn en dichter bij het andere brugwachtershuisje. Ben jij dat toevallig?
    Ik ben wel eens bij je thuis geweest dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *