containerergernissen

Morgen weer containerdag. Dus vanaf een uur of 4 vanmiddag druppelen de containers naar mijn stoep. Ja, ik heb het geluk allemaal lichtgroene tegels voor mijn deur te hebben.( ggrrmmbblll)

In mijn straat, aan mijn kant, wonen 2 alleenstaande bejaarden en verder ( op ro en mij na ) alleen maar gezinnen met kinderen. Ik geloof best dat die dus meer afval produceren dan wij saampjes.
En als ik mijn container ook op een groene tegel heb gepland, mag je daar best nog iets bijdoen als er nog plek is.

Maar vanmiddag gooide ik nog een vuilniszak in mijn container…..zat er een (klap)stoel in!!! Een ONBEKENDE stoel…zo van…niet van mij. En mijn container stond gewoon nog achter huis.

Welke buur heeft het gore lef om die er bij mij in te mieteren? Wie weet heb ik nog veel meer dingen die in de container moeten en heb ik helemaal geen plek voor dat kreng?!?!?

Gooi jij je afval wel eens bij je buren in de container?
Of ook wel eens verrast met onbekend afval?

18 thoughts on “containerergernissen

 1. Wel eens als de containers al aan de straat staan en ik heb nog afval over. Dat was vooral tijdens het klussen / verhuizen. Maar het is wel heel veel lef hebben als je het ongevraagd doet terwijl hij nog op iemands pad staat!

  Ben trouwens heel benieuwd hoe ze dit willen gaan voorkomen als ze ooit echt gaan invoeren dat je betaalt voor het gewicht van je afval. Dan wordt het nog verleidelijker om er iets bij een ander in te stoppen!

 2. Ik zet per 4 weken een zakje vuilnis aan de weg. Ons straatje is ongeschikt voor containers. En anders deed ik er een half jaar over om zo’n ding een beetje vol te krijgen. 🙂

  Als ik je woonplaats bekijk vind ik dat van die stoel niet zo vreemd. Hebben jullie dat dan niet vaker? 🙂

 3. @Xiwel: hoe bedoel je dat?

  Ik heb wel vaker een zak extra in mijn container…maar dan staat ie al voor huis. OOk gooi ik wel eens extra spullen in iemand anders container…als ie al voor huis staat. maar anders niet.

  Desnoods ga ik 2 straten verderop even langs: daar staan van die ondergrondse containers…ook handig. Maarja, daar krijg je zo’n stoel niet in denk ik 😉

 4. Heb je niet toevallig een webcam thuis? Misschien een idee om deze op je container te richten, dan weet je tenminste wie je moet aanspreken.

 5. Wij hebben dit probleem gelukkig niet. Wij gooien een enkele keer wel eens (in overleg) groen afval bij de buren in de bak, als die nog ruimte hebben. Maar dat is alleen als we uitgebreid de tuin doen!

 6. Heel soms gooi ik wel eens wat bij een ander in de container, maar dan moet de onze echt vol zijn en dat vraag ik altijd eerst aan de buren. En andersom wordt dat ook wel eens aan ons gevraagd, maar ik zal nooit ongevraagd wat in andermans container gooien.
  Fijn weekend.

 7. Ik gooi zeker wel eens wat bij de buren in maar alleen als de container al op de straat staat en op de dag dat hij opgehaald wordt! Ben je er al achter wie het heeft gedaan? Iemand is dus achter jullie huis geweest?

 8. Ik heb een heel tijdje in Velsen-Noord gewerkt en ben zodoende ook wel bekend met de mensen aan de zuidzijde van het kanaal.

  Het opvallende is dat ie toch netjes in je container gezet is en niet zomaar over de schutting geflikkerd. Om die reden zou je kunnen denken dat iemand die stoel er wel op straat in gedaan heeft, maar net na het legen. In dat geval heb je de stoel zelf naar je achtertuin verplaatst.

 9. Ah ja, bekend verschijnsel..maar dat ligt ook een beetje aan deze ongure buurt.
  Wel irritant als ze er troep in gooien als het al opgehaald is, zeker als er ook nog eens levende schepsels aan vastgeklampt zitten.

 10. Wij hebben ook altijd een bodempje afval met ons tweetjes. Wij hebben onze container voor een kleine ingeruild. (Daar past in elk geval niet zo’n stoeltje in). Want onze grote container stond na een uurtje langs de kant van de straat ook al met zijn deksel op een kier. Echt de meest bijzondere troep zie je dan uitsteken………oude koffers, standaard van een babybadje om maar eens wat op te noemen. Ik pleit voor een “slot”!

 11. Hier in Hallum heb ik er geen last van, maar toen ik nog in Heerenveen woonde, was het zo nu en dan wel raak.

  Daar moest je ook betalen per keer dat je de container bij de weg zette…
  (En ik heb toen zelf ook wel eens een zak in een halfvolle container gedaan)

 12. Oeps, gisteravond heb ik voor het eerst in mijn leven twee vuilniszakken bij een van de buren in de bak gegooid. Een paar weken terug heb ik flink opgeruimd en was er een boel in de container terecht gekomen. Maar daardoor kon er geen gewoon afval meer bij. Zodoende liepen we steeds twee vuilniszakken achter zeg maar.
  En wij moeten ook nog eens onze bak delen met de buurman (wonen in een zomerhuis). Meestal redden we het net, maar nu was het even te veel. Anders zouden we achter blijven lopen…

 13. Ons afval past meestal niet in 1 container, dus mikken we regelmatig in een van de buren, maar alleen als ze al bij de weg staan!!!! Dit is ons dan ook nog nooit gebeurd en ik vind het ontzettend asociaal!!! Wij hebben geprobeerd een 2e container te krijgen, maar dat kost je per jaar ook een hele hoop extra geld, dus blijven we gewoon maar lekker proppen….
  De groene container lenen we af en toe wel uit aan de buurman…. Aangezien onze tuin nog niet af is en alles nieuw, henne we nog niet zoveel groen afval en hij kan het goed gebruiken…. Zo zetten wij af en toe een losse zak bij de container (als ie niet meer past en er nog geen containers staan) en dan regelt hij dat voor ons, ideaal toch???

 14. Aso zeg! Mijn afval past altijd wel in mijn eigen container. Ik zal nooit zomaar zooi in de container van een ander dumpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *