As it is in heaven

Mijn tante vertelde me over een Zweedse die ze gezien had. Die ze prachtig vond en die in Friesland overal uitverkocht was in de winkels. Volgens haar was heel Friesland dol op die film. Als (ex?) Friezin werd ik natuurlijk nieuwsgierig, met name omdat ik dol ben op Scandinavische films.as it is in heaven

Zakdoekjes bij de hand!

het verhaal :
Een bekende , die na een drukke carrière keert terug naar zijn (christelijke) geboortedorp. Door een naamsverandering herkent daar niemand hem als het jongetje van vroeger, maar iedereen weet dat hij die bekende topdirigent is.

Hij laat zich overhalen dirigent van het koor te worden. Onder zijn bezielende leiding stijgt het koor boven zichzelf uit en dat maakt veel los bij de koorleden en andere dorpelingen. Niet iedereen weet dat op prijs te stellen. As It Is In is een ode aan de liefde en het leven.
De trailer.

De film heeft veel prijzen gewonnen, waaronder Oscar voor beste buitenlandse film. Wikipedia over de film.

Ken jij de film?

6 thoughts on “As it is in heaven

  1. Ik heb er veel over gehoord Jolanda, ik heb hem onlangs van een vriendin gekregen maar nog niet de kans gehad om hem te kijken.
    Ik ben ook enorm benieuwd!

  2. Ik ken de film niet maar je hebt weer een leuke tip geplaatst. Misschien ook maar eens gaan kijken… 😉

  3. We hebben hem net bekeken Jolanda, ik vond hem prachtig!

  4. Nee, ik heb er nog nooit van gehoord. En dat terwijl ik een rasechte Frys ben.

    Maar zo te zien is het totaal niet mijn genre 😉

  5. Ik heb hem ook gezien. Erg indrukwekkend inderdaad. Nou moet ik Shine, met Geoffrey Rush, uit 1996 ook nog zien, een beetje hetzelfde genre en die wordt me ook van alle kanten aangeraden. Ken jij hem? Misschien anders ook een tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *