Amsterdam 177 nationaliteiten

Wilders schrikt van 177 Amsterdamse nationaliteiten

Kamerlid Geert Wilders is geschrokken over het bericht dat er in Amsterdam mensen uit 177 verschillende landen wonen.
Samen met zijn partijgenoot Sietse Fritsma vraagt hij aan de ministers van Justitie, Binnenlandse Zaken en Wonen, Wijken en Integratie of die zijn mening delen ”dat het volstrekt onwenselijk is” dat Amsterdam zoveel nationaliteiten herbergt. Wilders en Fritsma wijzen erop dat ”de smeltkroes New York” er maar 150 telt. De Kamerleden willen weten of de drie ministers hier actie tegen gaan ondernemen.
……
De Amsterdamse zender AT5 verbaast zich over de vragen. Zo vraagt de zender zich af waarom New York in Wilders’ ogen wel een smeltkroes is, en waarom daar in Amsterdam geen sprake van zou mogen zijn. Wilders meldt trouwens ook niet waarom het ”onwenselijk” is dat er 177 nationaliteiten in onze hoofdstad wonen.
Overigens zijn er volgens de VN 192 verschillende landen. Amsterdam zou dus nog maar 15 nationaliteiten ‘missen’ om alle landen binnen haar gemeentegrenzen te hebben, zo meldt Radio 538 vanmiddag. Onder meer Liechtenstein en Tuvalu zijn niet vertegenwoordigd.

Ik vind het juist wel gaaf dat ons “wereldstadje” Amsterdam zoveel nationaliteiten heeft. Als je er rondloopt zie je zoveel verschillende mensen, dat de verschillen wegvallen en iedereen opeens gelijk is.
En dat zoveel mensen er graag willen wonen is toch ook een compliment voor Amsterdam en indirect Nederland?
Waarom zouden we dat moeten bestrijden?
Dat is toch juist iets moois?

Wat vind jij?

7 thoughts on “Amsterdam 177 nationaliteiten

 1. Hmm, toch een gewaagd onderwerp. Ik heb niets tegen een multiculturele samenleving. Maar ik ben toch blij dat ik in een wijk woon waar het grootste gedeelte Hollands is.Dat is totaal niet negatief bedoelt tegenover buitenlanders maar ik voel me er wel prettiger bij dan wanneer ik mezelf eerder buitenlander voel als je een van de weinige Nederlanders bent in je wijk. Maar gelukkig woon ik ook niet in Amsterdam 😉

 2. ik vind het jammer dat de grootste groepen inwoners van amsterdam turken en marrokanen zijn (volgens het journaal). ik ben toch meer voor het hollandse. ik heb niets tegen op buitenlanders verder, maar als er meer buitenlanders dan nederlanders zijn, dat vind ik toch wel een beetje te gek voor woorden.

 3. Zolang iedereen een beetje zijn best doet om volgens de hier geldende regels te leven is er totaal niets mis mee lijkt mij

 4. Wilders grijpt van alles aan om zijn nationalistische standpunt naar buiten te kunnen brengen. Volgens mij gaat het hem niet om die 177 smaken die in Amsterdam wonen, het gaat hem erom zoveel mogelijk stemming te maken tegen islamieten. En dan moet je dus alle buitenlanders pakken om niet te discrimineren. Dubieus… beter een goed ‘nationwide’ programma voor integratie en tolerantie opzetten dan (en ook een krachtige aanpak voor binnen- en buitenlanders die anderen het leven zuur maken).

  Trouwens, gisteren Puberruil gezien op tv? Boerenzoon uit Zevenhoven ruilt met Suri-rapper uit Rotterdam? Prachtig dat die “zwarten” en “asocialen” (hij nam in alle eenvoud geen blad voor z’n mond) de boer toch best meevielen in het gebruik. Er is nog hoop (en die hoop is niet Wilders).

 5. Ik heb er geen bezwaar tegen als de mensen zich aanpassen aan de hier geldende normen en gewoonten.

 6. Ik denk er net zo over als V@nM@n!

  Het valt mij iedere keer weer op, dat als de “buitenlander” zijn leven indeelt naar de normen en waarden die hier gelden, ik me achteraf realiseer dat het toch echt een allochtoon is… maar door zijn gedragingen gewoon opgaat in de Nederlandse gemeenschap en mij dus niet meer opvalt als allochtoon!

 7. Ik vind het ook juist wel gaaf dat er zoveel culturen verzameld zijn. Wat ik in de meeste gevallen heel krom aan zulke verhalen vind is dat de negatieve aandacht altijd gaat naar de gekleurde buitenlanders. Dat er bij die 177 nationaliteiten ook duiters, belgen en australiërs zijn daar zitten maar weinig mensen mee, maar de turken, ghanezen etc. wil iedereen toch maar graag wat verder weg houden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *